December 16-án nyitja meg kapuit a Jövő Háza

forrás Prim Online, 2005. december 5. 13:51
December 16-án nyílik meg a Jövő Háza, egy új intézménytípus első képviselője Magyarországon, mely úgy ötvözi az ismeretszerzés eddig ismert formáit (múzeumot, könyvtárat, iskolát, médiát és internetet), hogy az ismereteket új megközelítésben tárja a látogatók elé — jelentette be Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter 2005. december 5-i sajtótájékoztatóján.
Az intézmény országos jelentőségű, nemzetközi színvonalú tudományos és kulturális központként meghatározó szereplője lesz nemcsak Budapestnek, hanem az egész országnak.

A Jövő Háza kiállításnak otthont adó Millenáris Parkban ez év elején nagyszabású felújítási munkák kezdődtek meg. A park területén lévő csarnokok korábbi állapotukban ilyen jellegű kiállítások megrendezésére alkalmatlanok voltak: tetőszerkezetük, fűtési és szellőztetési rendszerük elavult. A B, C, D és E csarnokok felújítása 2005 tavaszán kezdődött meg, az átadásokra több fázisban került sor. A felújított D csarnokba 2005 szeptemberében költözött be a Csodák Palotája.

A B csarnokban a Jövő Háza kiállítás építése 2005 júliusában kezdődhetett meg, amikor is közbeszerzési eljárás keretében kiválasztásra került a kivitelező. A december 16-án nyíló intézmény építésén 500 ember mintegy 550.000 munkaórát dolgozott. A kiállítási csarnokba 50 kamionnyi áru érkezett az elmúlt 9 hónapban. A munkálatokhoz 220 tonna építőanyagot, 8500 méter kábelt és 5600 kg festékanyagot használtak fel.

A négy csarnok felújítása – tetőszerkezet cseréje, légtechnika beszerelése stb. - összesen 1,5 milliárd forintba került.

A tájékoztató után az IHM minisztere köszöntötte a Csodák Palotája százezredik látogatóját és átadta a tárca ajándékát, többek között egy családi belépőt a Jövő Háza kiállításra.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38