A Logitech G5 lézer-egér a legjobb újítás

7 Logitech termék kapott CES Innovations díjakat

forrás Prim Online, 2005. december 6. 14:53
A mai napon a Logitech hét különböző terméke kapta meg a „2006 CES Innovations” díját kiemelkedő formatervezése és műszaki megoldásai elismeréseként. A kitüntetett termékek között volt a Logitech G5 lézeres egér is, amit a számítógépes alkotóelemek kategória legrangosabb helyezésével, a “Best of Innovations” (legjobb újítás) díjával jutalmaztak.
A díjakat hivatalosan ma jelentette be New Yorkban a Consumer Electronics Association (Szórakoztató Elektronikai Szövetség). A díjnyertes Logitech termékek mindegyike kiállításra kerül a 2006-os nemzetközi CES bemutatón Las Vegasban, január 5-től 8-ig.

A díjnyertes termékek között voltak:

A Logitech G5 lézer-egér — A számítógépes alkotóelemek kategóriában a legjobb újítás díjának nyertese, ez az extrém teljesítményre képes Logitech G5 lézeres egér bármilyen játékos keze alá pontosan bekonfigurálható. A nagyteljesítményű letapogató akár a lélegzetelállító 2000 DPI-s (képpont per col) felbontásra is képes, amit menet közben egészen 400 DPI-ig lehet csökkenteni. Az egér tömegeloszlását az egér vázába illeszthető tálcán 16-féle kombinációban elhelyezett miniatűr súlykorongokkal lehet szabályozni. A Logitech játékhoz minősített lézeres mozgáskövetése páratlan pontosságot biztosít. A Logitech G5 lézeres egér radikális, kézzel festett borítást visel, amiben a rozsdabarna, a füstszürke és az ezüst színek keverednek. Minden egyes egeret hétlépcsős festési eljárással véglegesítenek, és az egyes rétegeket kézzel viszik fel, hogy minden példány egyedi maradjon.

A Logitech G7 vezeték nélküli lézer-egér — A számítógépes alkotóelemek kategória másik kitüntetettje, a Logitech G7 lézeres vezeték nélküli egér a játékosoknak egy valóban játékhoz minősített egeret kínál a szokásos kábelek nélkül. Kettő darab, pillanatok alatt cserélhető akkumulátor jár hozzá, hogy az egér soha ne maradhasson áram nélkül. A Logitech 2,4 GHz-es digitális vezeték nélküli technológiája intelligens frekvenciaváltás segítségével el tudja kerülni azokat a rádiócsatornákat, ahol interferencia lépne fel. A G7 egérben ugyanaz a kiemelkedő teljesítményű letapogató dolgozik, mint vezetékes testvérében, a G5-ben.

A Logitech V400 vezeték nélküli lézer-egér laptop gépekhez — Kitüntetést kapott még a számítógépes alkotóelemek kategóriában a Logitech V400 Laser Cordless Mouse for Notebooks, egy nagyteljesítményű és strapabíró, laptop gépekhez készült egér, amivel bárhol a világon dolgozhatunk. Innovatív kettős-lézeres letapogatásának köszönhetően nagyon sokféle felületen remekül működik. A Logitech 2,4 GHz-es digitális vezeték nélküli technológiája olyan megbízható rádiókapcsolatot tart fent a számítógéppel, ami még egy zsúfolt repülőtéri környezetben is jól használható, a laptop géptől akár 10 méteres távolságból is. Hogy ne viselje meg annyira az utazás, az egér sportos külseje alatt ütésálló páncélréteg lapul, amit megerősített keret és dupla gumifogódzó egészít ki.

A Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser — A számítógépes alkotóelemek kategória díjazottja, a Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser egér és billentyűzet kombináció segít egyszerűen kezelni azt a rengeteg információt, ami a számítógépes munka során körülveszi az embert. A beépített LCD képernyőn értesítések jelennek meg a beérkező e-mail vagy szöveges üzenetekről, láthatjuk rajta kedvenc zenelistáinkat és internetes rádióállomásainkat. A termék a számítógépet vezeték nélküli Bluetooth csatlakozással egészíti ki, amivel Bluetooth mobil eszközeink és a PC között adatokat szinkronizálhatunk.

A Logitech G15 billentyűzet — Az elektronikus játék kategóriában kapott elismerést a Logitech G15 billentyűzet, ami az elszánt PC játékosok számára korábban nem látott szinten kínál programozhatóságot és irányítást. Beépített LCD kijelzője van, 18 programozható nyomógombja, és mindehhez egy olyan fejlett szoftver, amivel minden játékhoz könnyen beállíthatjuk egyedi parancsainkat. A szabályozható dőlésszögű, háttérvilágításos LCD képernyő bármilyen játékinformáció vagy más alkalmazásból származó adat megjelenítésére képes a játék menetének megszakítása nélkül.

A Harmony 890 Pro Advanced univerzális távirányító — A szórakoztató elektronika kategória egyik nyertese a Logitech Harmony 890 Pro távirányító rádiófrekvenciás és infravörös jeleket is használ, hogy pontos és teljes körű vezérlést biztosítson házimozi rendszerünk minden – a lakásban akár több helyre szétszórt – elemének. Nem kell közvetlen rálátásnak lennie a távirányító és az irányított eszközök között: akár a másik szobában, zárt ajtók mögött elhelyezett készülékeknek is parancsolhatunk vele. A távirányító Európában Harmony 895 Pro néven került forgalomba, és támogatja a Z-Wave vezeték nélküli szabványt is, amit világítási, légkondicionáló és biztonsági rendszerek használnak.

A QuickCam for Notebooks Pro webkamera — A számítógépes kiegészítők kategóriában ért el helyezést a Logitech QuickCam for Notebooks Pro webkamera, ami a Logitech eddigi legjobb műszaki megoldásait tömöríti rendkívül kompakt és szép formába. A webkamera váza mindössze 5 centiméter magas, kevesebb, mint 2,5 centiméter széles, és 1 centiméter mély. Valódi 1,3 megapixeles érzékelője kiváló minőségű videó- és állóképeket készít még kedvezőtlen megvilágítás mellett is. A QuickCam for Notebooks Pro beépített mikrofonjával és akusztikus visszhangszűrő szoftverével tökéletesen megfelel kihangosított videohívásokhoz is. A tartozék Logitech Video Effects szoftverrel lehetőségünk nyílik saját arcképünkhöz rajzolt kiegészítőket (pl. szemüveget) illeszteni vagy azt teljes egészében egy animált rajzfilmfigurára cserélni egy videobeszélgetés közben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09