Elindult a „kábel nélküli” kábeltévé-szolgáltatás, az Antenna Digital

forrás Prim Online, 2005. december 7. 13:43
December 1-jén az Antenna Hungária elindította új, digitális „kábel nélküli” kábeltévé-szolgáltatását, az Antenna Digitalt. A korábbi analóg szolgáltatás, az AntennaMikro előfizetői egy hónapon keresztül az eddig fizetett díjért ismerkedhetnek a közel száz programból álló kínálattal, ezt követően kell választaniuk a programcsomagok közül. „A kitűzött határidőre sikeresen lezajlott a digitális átállás. Ez azt jelenti, hogy minden előfizetőnk megismerkedhet a magyar és idegen nyelvű csatornák programkínálatával, amelyet kiváló kép- és hangminőségben sugárzunk” – jelentette be Hegedűs Sándor, az Antenna Hungária Rt. fejlesztési és informatikai vezérigazgató-helyettese a vállalat sajtótájékoztatóján.
Az Antenna Hungária ősszel kezdte meg az Antenna Digital sugárzását Budapesten és vonzáskörzetében. Ekkor indult el az analóg csatornák digitális tükrözése, amely lehetőséget teremtett arra, hogy folyamatos szolgáltatásnyújtás mellett cseréljék le az AntennaMikro-előfizetők dekódereit. Az új dekódoló berendezéssel digitális kép- és hangminőségben élvezhetik az előfizetők az Antenna Digital szolgáltatás által kínált csatornákat. Minden készülék sztereó, támogatja a Dolby Digital 5.1 hangzást, képes a Teletext funkcióra még akkor is, ha arra az előfizető tévékészüléke nem alkalmas. A szülői zár segítségével tiltható egyes csatornák hozzáférése a gyermekek számára. Teljesen új és felhasználóbarát szolgáltatás az EPG, amely gyakorlatilag egy képernyőn olvasható műsorújság. Több napra előre részletes tartalomjegyzéket kínál műsorok, műfajok vagy akár időpontok szerinti keresési lehetőséggel, így a szokásos „kapcsolgatás” nélkül azonnal kiválaszthatók az általunk legkedveltebb programok.

Az AntennaMikro előfizetői automatikusan élvezhetik az Antenna Digital előnyeit, emellett a cég természetesen komoly erőfeszítéseket fog tenni az új ügyfelek megnyerése érdekében. Az erre vonatkozó terveket alátámasztják az elmúlt napok tapasztalatai és az érdeklődés mértéke. A szolgáltatás igénybevételéhez a mikrohullámú jelek vételére alkalmas vevőfejjel ellátott parabolaantenna és a Széchenyi-hegyre való optikai rálátás szükséges, innen sugározzák ugyanis az adást.

A már meglévő és leendő felhasználókat az Antenna Digital 14 egymásra épülő illetve egymást rugalmasan kiegészítő programcsomagban kínált csaknem száz csatorna műsorával várja. Az Antenna Hungária, jóval a szolgáltatás beindítása előtt felmérést végzett előfizetői körében, és az érdeklődést figyelembe véve alakította ki az Antenna Digital összetételét. A keveset tévézőknek találták ki az Induló csomagot, amely a jól ismert csatornák mellett – Magyarországon egyedülálló módon – prémiumtartalmakkal (pl. HBO, Cinemax) egészíthető ki. A 30 adót tartalmazó Alapcsomag idegennyelvű, hír-, sport- és szórakoztatócsatornái sokrétű és változatos élményt ígérnek felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Az ide kapcsolódó választható tematikus csatornák pedig még színesebb programpalettát jelentenek. A Családi csomagban 60 adó műsorát lehet megtalálni minden létező műfajból, így az egész rokonság kikeresheti a számára megfelelő programot. Az Extra csomagot azoknak állították össze, akik semmiről sem szeretnének lemaradni: a prémiumtartalmakat és az egyénileg válaszható csatornákat leszámítva valamennyi adó beletartozik.

„A különféle nézőcsoportok széles igényeinek megfelelő, személyre szabott kombinációk kialakításához egyrészről a tartalomszolgáltatókkal kellett megállapodnunk, másrészről a technológiai feltételeket kellett megteremtenünk. Mindkét esetben sikerült megfelelő partnereket találnunk, így bízom benne, hogy az itt bemutatott szolgáltatás a nézők tetszését is elnyeri, valamint meggyőzi leendő előfizetőinket” – mondta el Vámos Péter, az Antenna Hungária Rt. igazgatója. A jelentősen átalakult és a többszörösére bővült tartalommal jelentkező szolgáltatás versenyképes árakon kínál reális alternatívát a budapesti és Budapest-környéki kábelszolgáltatók kínálatával szemben.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

2024. április 8. 13:10

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09