A Firefox 1.5 javítatlan hibája került fel az internetre

Kiss Ádám Zoltán, 2005. december 8. 22:00
A Firefox legfrissebb változatának egy olyan hibája került nyilvánosságra, melyre még nem létezik javítás, így a böngésző felhasználói túlterheléses támadás áldozataivá válhatnak.
A hasonló hibákat figyelemmel követő Internet Storm Center tette közzé azt a hibát, mely a Firefox history.dat fájljain keresztül béníthatják meg a böngészőt. Az ügyben az a legkellemetlenebb, hogy ez a legfrissebb, Firefox 1.5-ös változatot is érinti, olyan gépeken, melyeken a Windows XP szintén legfrissebb, Service Pack 2-vel ellátott verziója alatt fut a szoftver.

A hiba lényege, hogy a böngészőprogram nem teljesen hibátlanul kezeli a megtekintett lapok adatainak eltárolását. Amennyiben egy olyan oldalra téved a látogató, melyen az átlagosnál lényegesen hosszabb tartalom található egy lapon, a Firefox le fog fagyni, ahányszor újraindul az oldal látogatása után. A problémát úgy orvosolhatja a felhasználó, ha manuálisan kitörli az előzményeket.

A Mozilla elismerte szoftvere hibáját, és a szokásos 6-8 hetenként kiadott javítócsomagok következő adagjában közzéteszi a javítást. Bár a cég nem tud arról, hogy valaki ténylegesen kihasználta volna ezt a támadási lehetőséget, a szakemberek szerint az egyetlen biztos megoldás, ha a böngészőben a javítás érkezéséig kikapcsolják az előzmények funkciót. Mivel eddig nem történt ilyen jellegű támadás, megkérdőjelezhető a hibát közzétevő biztonságtechnikai cég eljárása, hiszen így csak felhívták a figyelmet a hiányosságra, és egy potenciális problémából valós veszélyforrást csináltak.
Kulcsszavak: Mozilla Firefox

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HP a V4 Future Sports Festivalon mutatja be legújabb OMEN gaming eszközeit

 A HP az OMEN termékek széles kínálatát mutatja be szeptember 21-én és 22-én a V4 Future Sports Festivalon. A kilátogató játékosok megismerhetik az OMEN 15 és OMEN X 17 laptopokat, amelyek a Tempest hűtési technológiának köszönhetően kiemelkedő teljesítményre képesek és az új OMEN Desktop asztali gépet, amely minden elemében játékosoknak készült. A vállalat emellett olyan kiegészítőket mutat be, mint például az OMEN Photon vezeték nélküli egér, amely könnyedén személyre szabható és Proaktív Vezeték nélküli Technológiájával 0,2 ms-os válaszidőre képes. A HP ezek mellett bemutatja a játékosoknak OMEN kijelzőit is, köztük a 32 colos vagy 27 colos monitorait NVIDIA® G-SYNC® technológiával. 

2019. szeptember 19. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás