4G+ mobil bázisállomás Zalaegerszeg belvárosában

forrás: Prím Online, 2017. december 16. 14:23

A zalaegerszegi önvezető autó tesztpálya mobilhálózat fejlesztésének előfutáraként, elsőként a belvárosban adott át három 4G+ technológiára épülő mobil bázisállomást a Magyar Telekom. 

Ezek a bázisállomások az elméleti 800Mbps adatátviteli sebességükkel a korábbinál lényegesen gyorsabb internetes adatátvitelt tesznek lehetővé, olyan kapacitás mellett, amely a nagy tömegrendezvények idején is zökkenőmentes és gyors adathasználatot biztosít. Az állomások a város frekventált helyein, a Kovács Károly téren, a Zrínyi Miklós úton és a Kossuth Lajos utcában találhatóak.  A most telepített rádiós egységek egyes elemei már képesek lesznek az 5G technológiára is, így ezek esetében elegendő lesz a jövőben egy szoftver frissítés. Ezek a konfigurációk már támogatják a jövőben elérhető technológiákat és szolgáltatásokat, mint például az IoT (Internet of Things) és az ezekhez kapcsolódó rendszerek hálózati igényeit. A közeljövőben ilyen technológiára is képes bázisállomások lesznek telepítve a járműipari tesztpályán. 

A legújabb adatátviteli technológiák, és az erre épülő értéknövelt szolgáltatások a technológiai alapját képezik az okos város fejlesztéseknek is. A T-Systems Magyarország kompetenciáinak révén pedig a mindenkori legfejlettebb digitális infrastruktúrán működő alkalmazások is eljuthatnak a városba és a vállalat együttműködik az önvezető autók, valamint a „smart” közlekedési megoldások tesztelésében, kialakításában.

Kulcsszavak: IoT 4G Magyar Telekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2018. első negyedéves eredményei

2018. május 9. 17:23


A SmugMug felvásárolja a Flickr-t

2018. április 21. 16:26

Elsőként Magyarországon - korlátlan nemzetközi hívások EU-s számokra a Vodafone-nál

2018. április 11. 15:03

Több mint 15 százalékkal nőtt a Huawei bevétele 2017-ben

2018. április 5. 11:10
cloudappsportal.com