A Time Warner szétválasztását szorgalmazza Steve Case

Milkovits Gábor, 2005. december 12. 23:46
Steve Case, az America Online alapítója, majd később az (AOL) Time Warner egykori elnöke a két vállalat ismételt szétválasztását, illetve több önálló részre osztását szorgalmazta a Washington Postnak adott nyilatkozatában.
Case szerint a világ legnagyobb médiavállalata ahelyett, hogy új magasságokba emelte volna az AOL-t, inkább visszafogta az internetes vállalkozás fejlődését. A kijelentés azért is érdekes, mert annak idején éppen Case volt az egyesülés egyik fő szorgalmazója és kivitelezője, ráadásul 2000 és 2003 között az egyesített cég elnökként tevékenykedett, így a sikertelenségért őt is terheli felelősség. Case idén októberben az igazgatótanácsi tagságáról is lemondott, ugyanakkor változatlanul mintegy 250 millió dollár értékű Time Warner részvény van a birtokában. Az egyesülés óta a papírok értéke több mint 50%-ot esett vissza. Case szerint az általuk elszalasztott lehetőségeket mások, mint például a Google vagy a Yahoo ügyesen kihasználták, miközben a Time Warner túl nagynak, összetettnek, konfliktusokkal terheltnek és nehézkesnek bizonyult ahhoz, hogy megfeleljen a kihívásoknak.

Steve Case a Washington Post-ban megjelent írás szerint júliusban javasolta a vállalat igazgatótanácsának a cég négy önálló részre osztását, amelyek a következők lettek volna: a Time Warner Cable kábeltelevíziós, a Time Warner Entertainment szórakoztatóipari, a Time Inc. kiadó, illetve az AOL internetes vállalat. Az akkori javaslatot a Time Warner részvényeit birtokló egyes befektetői csoportok szintén támogatták. Elemzők szerint ugyanakkor a Microsoft is szívesen megvásárolná a Time Warner-től az AOL egy részét, és beolvasztaná saját internetes részlegébe. A szoftveróriás részéről egyelőre nem erősítették meg az értesülést, egyes hírforrások azonban tudni vélik, hogy a MS és a Time Warner nemrég tárgyalásokat folytatott a két cég szorosabb együttműködéséről.
Kulcsszavak: Time Warner

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás