Internetes zeneszolgáltatást indít az MTV és a Microsoft

Milkovits Gábor, 2005. december 13. 21:18
Az MTV zenei tv-csatorna többéves tervezés és hosszas találgatások után bejelentette, hogy jövőre ténylegesen online zeneletöltő szolgáltatást indít, együttműködésben a Microsofttal.
Az MTV részéről egyelőre nem túl sok részletet árultak el az „URGE” névre hallgató szolgáltatással kapcsolatban. Az online zeneáruháznak lesz egy előfizetéses és egy egyedi zeneszámok letöltését támogató fix díjas konstrukciója is, ám a díjszabásokról még nem közöltek konkrétumokat. A terméket a Microsofttal szoros együttműködésben fejlesztették ki, így nem csoda, hogy a szolgáltatás közvetlenül integrálva lesz a Windows Media Player médialejátszó szoftverbe. Az MTV tervei szerint a startnál a cég saját tartalmai mellett mintegy 2 millió dalt tesznek majd letölthetővé, a nagy lemezkiadóktól és függetlenektől egyaránt.

Az MTV először 2003-ban, nem sokkal az Apple iTunes Windows verziójának megjelenése után jelentette be, hogy megjelenne a letölthető digitális zenei piacon. Azóta az iTunes 70% fölötti részesedést szerzett az ágazatban, ám a bejáratott név, a versenyképes saját tartalmak és a Microsofttal való együttműködés mind az MTV sikere mellett szólnak.
Kulcsszavak: MTV Microsoft onlineszolg zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50