Internetes zeneszolgáltatást indít az MTV és a Microsoft

Milkovits Gábor, 2005. december 13. 21:18
Az MTV zenei tv-csatorna többéves tervezés és hosszas találgatások után bejelentette, hogy jövőre ténylegesen online zeneletöltő szolgáltatást indít, együttműködésben a Microsofttal.
Az MTV részéről egyelőre nem túl sok részletet árultak el az „URGE” névre hallgató szolgáltatással kapcsolatban. Az online zeneáruháznak lesz egy előfizetéses és egy egyedi zeneszámok letöltését támogató fix díjas konstrukciója is, ám a díjszabásokról még nem közöltek konkrétumokat. A terméket a Microsofttal szoros együttműködésben fejlesztették ki, így nem csoda, hogy a szolgáltatás közvetlenül integrálva lesz a Windows Media Player médialejátszó szoftverbe. Az MTV tervei szerint a startnál a cég saját tartalmai mellett mintegy 2 millió dalt tesznek majd letölthetővé, a nagy lemezkiadóktól és függetlenektől egyaránt.

Az MTV először 2003-ban, nem sokkal az Apple iTunes Windows verziójának megjelenése után jelentette be, hogy megjelenne a letölthető digitális zenei piacon. Azóta az iTunes 70% fölötti részesedést szerzett az ágazatban, ám a bejáratott név, a versenyképes saját tartalmak és a Microsofttal való együttműködés mind az MTV sikere mellett szólnak.
Kulcsszavak: MTV Microsoft onlineszolg zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35

Digitális műtárgyként árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

2021. december 14. 15:32