Meghiúsulhat a Google-AOL megállapodás

Kiss Ádám Zoltán, 2005. december 20. 09:12
Egyes források máris lezárt tényként kezelik a Google 5 százalékos részesedésvásárlását az AOL-ban, ám a Time Warner egyik milliárdos befektetője kampányba kezdett az üzlet megakadályozása érdekében.
Carl Icahn milliárdos befektető kijelentette, hogy nem támogat egy ilyen üzletet, sőt amennyiben az mégis megvalósulna, kezdeményezi, hogy a vállalat igazgatótanácsát tegyék közvetlenül felelőssé a történtekért. A Wall Street Journal a múlt hét végén arról írt, hogy a Google és az AOL titokban már meg is állapodtak egy 5 százalékos részesedésvásárlásban. A Google 1 milliárd dollárt fizetne a Time Warner tulajdonában levő AOL 5 százalékáért, ami ugyan nem tűnik soknak, ám fontos stratégiai befektetés. Ha az üzlet létrejön, az AOL iránt korábban aktívan érdeklődő Microsoft nem tudja a céget felhasználni a Google befolyásának csökkentésére, és az MSN előtérbe helyezésére. A meg nem erősített hír hatására a Google részvényei pénteken 430 dollárról 446 dollár fölé szöktek, ami jelzi az ügy stratégiai szerepét az internetes médiapiacon. A Google és az AOL eddig is jó üzleti kapcsolatban voltak, mindkét vállalat nyereségének számottevő része származott az eddigi együttműködésből. Icahn nem fejtette ki részletesen, hogy miért ellenzi az általa „végzetesnek” és „rövidlátónak” nevezett feltételezett Google-AOL megállapodást, ám mivel az AOL-nál értelemszerűen léptékekkel nagyobb Time Warner részvényeinek 3 százalékát tartja befolyása alatt, elképzelhető, hogy tiltakozása zátonyra futtatja az üzletet.

Érkezhet a Google MultiSearch magyar nyelven is?

A napoban zajlott a Google Search On konferenciája, ahol a legnagyobb Google keresést érintő újdonságokat szokta bejelenteni a cégóriás. 

2022. október 1. 16:07

Opened Ports Viewer 1.4

Az Opened Ports Viewer megjelenít egy listát a gép összes megnyitott portjáról, beleértve a kapcsolódó folyamatokat is. A lista rendezhető és szűrhető. Az exportálási funkció lehetővé teszi a lista HTML, CSV vagy egyszerű szöveges fájlként történő elmentését. A program többfelhasználós környezetben és USB-meghajtókon is használható.

2022. október 1. 15:18

Kiberbűnözési toplista és útmutató rosszindulatú hackerek ellen

Az elmúlt napok hacker támadásai is bizonyították, hogy a kiberbűnözők a számítógépet fegyverként használják, amivel komoly károkat képesek okozni. A kiberbiztonsági szolgáltatásokat nyújtó, iparágvezető BlueVoyant szerint az internetes bűnözés öt legelterjedtebb típusa 2022-ben az adathalászat, a weboldal-hamisítás, a zsarolóvírusos támadás, a rosszindulatú szoftverek bevetése és az IoT hacking, vagyis a dolgok internetének feltörése. A vállalat nevében Csendes Balázs, a BlueVoyant kelet-közép-európai, valamint a közel-keleti térségekért felelős értékesítési igazgatója ad tanácsokat a hatékony védekezéshez.

2022. október 1. 14:35

A TikTok és a LinkedIn meghódította az üzleti szektort

Virágkorukat élik a közösségi platformok, korosztálytól, funkciótól függően szinte mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A Facebook van legrégebb óta velünk, tréfásan azt is szokták mondani, hogy aki „nincs fent rajta”, az nem is létezik. Az Instagram valamivel később jelent meg; főként képes tartalmak megosztását szolgálja. Van még azonban két lényeges fórum, a TikTok és a LinkedIn, amelyeket többnyire a két végletnek tekintik az emberek. 

2022. október 1. 11:56

Érkezhet a Google MultiSearch magyar nyelven is?

A napoban zajlott a Google Search On konferenciája, ahol a legnagyobb Google keresést érintő újdonságokat szokta bejelenteni a cégóriás. 

2022. október 1. 11:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38