Meghiúsulhat a Google-AOL megállapodás

Kiss Ádám Zoltán, 2005. december 20. 09:12
Egyes források máris lezárt tényként kezelik a Google 5 százalékos részesedésvásárlását az AOL-ban, ám a Time Warner egyik milliárdos befektetője kampányba kezdett az üzlet megakadályozása érdekében.
Carl Icahn milliárdos befektető kijelentette, hogy nem támogat egy ilyen üzletet, sőt amennyiben az mégis megvalósulna, kezdeményezi, hogy a vállalat igazgatótanácsát tegyék közvetlenül felelőssé a történtekért. A Wall Street Journal a múlt hét végén arról írt, hogy a Google és az AOL titokban már meg is állapodtak egy 5 százalékos részesedésvásárlásban. A Google 1 milliárd dollárt fizetne a Time Warner tulajdonában levő AOL 5 százalékáért, ami ugyan nem tűnik soknak, ám fontos stratégiai befektetés. Ha az üzlet létrejön, az AOL iránt korábban aktívan érdeklődő Microsoft nem tudja a céget felhasználni a Google befolyásának csökkentésére, és az MSN előtérbe helyezésére. A meg nem erősített hír hatására a Google részvényei pénteken 430 dollárról 446 dollár fölé szöktek, ami jelzi az ügy stratégiai szerepét az internetes médiapiacon. A Google és az AOL eddig is jó üzleti kapcsolatban voltak, mindkét vállalat nyereségének számottevő része származott az eddigi együttműködésből. Icahn nem fejtette ki részletesen, hogy miért ellenzi az általa „végzetesnek” és „rövidlátónak” nevezett feltételezett Google-AOL megállapodást, ám mivel az AOL-nál értelemszerűen léptékekkel nagyobb Time Warner részvényeinek 3 százalékát tartja befolyása alatt, elképzelhető, hogy tiltakozása zátonyra futtatja az üzletet.

Újabb két HONOR okostelefon frissül Android 10-re

A Honor bejelentette, hogy az Android 10 és az EMUI 10.0 frissítés a márka két korábbi, 2018-ban piacra dobott telefonjára, a Honor 10-re és a Honor View 10-re is elérhető.

2020. július 5. 18:09

Biztonságban az ipari vezérlőrendszerek és kritikus infrastruktúrák

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat bemutatta új 1570R ipari kivitelű biztonsági gateway termékét, mely védelmet nyújt a kritikus infrastruktúrák hálózatai, az ipari vezérlő- (Industrial Control Systems – ICS) és SCADA rendszerek számára a legkülönbözőbb típusú ötödik generációs cyber-fenyegetésekkel szemben. A 1570R kiemelkedő teljesítményt, fenyegetések elleni védelmet adó biztonsági technológiát, egyszerű telepítést és ellenőrzést, valamint megbízhatóságot jelent az olyan, különösen nagy fizikai igénybevételt kívánó ipari környezetekben, mint az erőművek, az automatizált gyárak és a tengerészeti flották. 

2020. július 5. 16:21

Új digitális megoldásokkal segíti a gazdálkodókat az i-Cell és az AgroVIR együttműködése

Azonnali információkhoz juttatja a mezőgazdasági vállalkozókat az i-Cell és az AgroVIR. Az i-Cell elsőként csatlakozott az AgroVIR Connect elnevezésű digitális adatgyűjtő platformjához. 

2020. július 5. 14:55

Az élménynek nem szabnak határt a gigabájtok!

Rugalmas korlátlanság jegyében indítja a nyarat a Telekom, az eseti net bővítő Extra Net ajánlatainak megújításával: a hagyományosan csúcsra szökő mobilnet-igényre reagálva új fix ideig használható, belföldön korlátlan bővítő opciók váltak elérhetővé. A Telekom a korlátlan Extra Net opciók széles választékát kínálja ügyfeleinek, amellyel díjcsomagváltás nélkül nyílik meg a korlátlanság élménye. A korlátlansághoz szabadság is jár: az ügyfelek úgy választhatnak a 3, 10 és 30 napos korlátlan bővítők közül, ahogyan és amikor nekik a legjobb.

2020. július 5. 12:03

Újabb Honor telefonokra érhető el frissítés

A Honor bejelentette, hogy az Android 10 és az EMUI 10.0 frissítés a márka két korábbi, 2018-ban piacra dobott telefonjára, a Honor 10-re és a Honor View 10-re is elérhető.

2020. július 5. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás