Eldőlt: 1 milliárdos Google befektetés és 300 millió dolláros kölcsön az AOL-nak

Kiss Ádám Zoltán, 2005. december 21. 12:36
A hivatalosan eddig meg nem erősített üzletet jelentős befektetők próbálták megakadályozni, ám éjjel mindkét cég bejelentette az üzlet létrejöttét, a Google 1 milliárd dollárban részt vásárol az AOL-ból, és eddig nem említett új elemként 300 millió dolláros hitelt biztosít a vállalatnak.
A Google 5 százalékos részesedésvásárlása már korában kiszivárgott, ám nem erősítették meg, sőt több jelentős befektető, köztük az AOL-t birtokló Time Warner 3 százaléka fölött ellenőrzéssel bíró Carl Icahn milliárdos élesen támadta az elképzelést. A két cég éjjel már lezárt ügyként nyilatkozott a keresőcég befektetéséről, sőt a Google azt is bejelentette, hogy 300 millió dollár értékben keresés-alapú hirdetőfelület formájában kölcsönt kínál az AOL-nak. A két vállalat eddig is szorosan együttműködött, és jelentős mértékben köszönhették bevételeiket a közös üzletekből. Most ezt az együttműködést is kiterjesztik, az AOL tulajdonában levő felületeken a szolgáltató közvetlenül értékesítheti a Google keresőjének hirdetéseit. Az elemzők a megállapodásban nem látnak új elképzeléseket, inkább a nagy rivális Microsoft kizárása volt a cél. Októberben a Google a keresőpiac 48 százalékát birtokolta, a Yahoo 22, az MSN 11, az AOL pedig 7,2 százalékon állt.

Kulcsszavak: +céginfo AOL Google

Érkezhet a Google MultiSearch magyar nyelven is?

A napoban zajlott a Google Search On konferenciája, ahol a legnagyobb Google keresést érintő újdonságokat szokta bejelenteni a cégóriás. 

2022. október 1. 16:07

Opened Ports Viewer 1.4

Az Opened Ports Viewer megjelenít egy listát a gép összes megnyitott portjáról, beleértve a kapcsolódó folyamatokat is. A lista rendezhető és szűrhető. Az exportálási funkció lehetővé teszi a lista HTML, CSV vagy egyszerű szöveges fájlként történő elmentését. A program többfelhasználós környezetben és USB-meghajtókon is használható.

2022. október 1. 15:18

Kiberbűnözési toplista és útmutató rosszindulatú hackerek ellen

Az elmúlt napok hacker támadásai is bizonyították, hogy a kiberbűnözők a számítógépet fegyverként használják, amivel komoly károkat képesek okozni. A kiberbiztonsági szolgáltatásokat nyújtó, iparágvezető BlueVoyant szerint az internetes bűnözés öt legelterjedtebb típusa 2022-ben az adathalászat, a weboldal-hamisítás, a zsarolóvírusos támadás, a rosszindulatú szoftverek bevetése és az IoT hacking, vagyis a dolgok internetének feltörése. A vállalat nevében Csendes Balázs, a BlueVoyant kelet-közép-európai, valamint a közel-keleti térségekért felelős értékesítési igazgatója ad tanácsokat a hatékony védekezéshez.

2022. október 1. 14:35

A TikTok és a LinkedIn meghódította az üzleti szektort

Virágkorukat élik a közösségi platformok, korosztálytól, funkciótól függően szinte mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A Facebook van legrégebb óta velünk, tréfásan azt is szokták mondani, hogy aki „nincs fent rajta”, az nem is létezik. Az Instagram valamivel később jelent meg; főként képes tartalmak megosztását szolgálja. Van még azonban két lényeges fórum, a TikTok és a LinkedIn, amelyeket többnyire a két végletnek tekintik az emberek. 

2022. október 1. 11:56

Érkezhet a Google MultiSearch magyar nyelven is?

A napoban zajlott a Google Search On konferenciája, ahol a legnagyobb Google keresést érintő újdonságokat szokta bejelenteni a cégóriás. 

2022. október 1. 11:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38