Veszélyes hiba a Symantec vírusirtóiban

Kiss Ádám Zoltán, 2005. december 22. 09:14
A vállalat szerint a hiba jó néhány terméküket érinti, és veszélyes besorolású, a dán Secunia egyenesen rendkívül veszélyesnek nevezte a problémát.
A Secunia adatai szerint a hiányosság mind a vállaltoknak mind az otthoni felhasználóknak szóló Symantec AntiVirus, Symantec Norton AntiVirus és Symantec Norton Internet Security termékeket érinti, a Windows és a Macintosh platformokon egyaránt. A hiba a Symantec AntiVirus Library adatgyűjtőben van, ez szolgál fájlinformációval a vírusok elemzéséhez. A Secunia szakértője, Alex Wheeler szerint a RAR fájlok kitömörítésekor a rendszer túlcsordulhat, ami a rosszindulatú felhasználó számára lehetővé teszi az irányítás átvételét a Symantec termékeivel védett gépeken. Az ilyen hibák azért különösen veszélyesek, mert egyszerű protokollokon keresztül, például SMTP-vel kihasználhatók, ráadásul a felhasználó közreműködése nélkül. A RAR természetesen a WinRAR natív formátuma, melyben a 3.2.14.3 verziójú Dec2Rar.dll hibás. Így az összes olyan Symantec termék, mely a kérdéses DLL.t hordozza magában, potenciálisan veszélyes. A Symantec még nem adott ki javítást a hibára, így a rést felfedező Wheeler azt javasolja, hogy míg ez meg nem történik, a felhasználók kapcsolják ki a RAR tömörítésű fájlok közti keresést megelőző lépésként. Nem ez az első ilyen jellegű probléma, melyet Wheeler fedezett fel, októberben a Kapersky Lab vírusirtójában talált túlcsorulásos hiányosságot, - írja a Zdnet.
Kulcsszavak: vírus bug security Symantec

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09