Nemcsak a húszéveseké a világ

forrás Prim Online, 2005. december 22. 11:05
Híroldalunk szakmai elkötelezettségét tekintve tulajdonképpen csak webrecenzióként ajánlhatnánk egy szilveszteri programot, de ismerve olvasótáborunk korösszetételét, talán az év végi hangulatban mindenki megbocsátja, ha ezúttal a http://www.retrobbanas.hu/ URL túlzott hangsúlyozása és az oldal elemzése nélkül ajánlunk mindenki figyelmébe egy szilveszteri bulit, amely (ez a webcímből is kiderül) a „Szilveszteri RETRObbanás” nevet viseli.
A számos óévbúcsúztató közül ez – december 31-én a Hungexpo „B” pavilonjában – kivételesen nem a fiatalabb korosztályhoz szól, hanem azokhoz, akik fiatalnak érzik magukat. A VN CREDIT-LINE Kft. támogatásával itt egy kicsit visszajönnek a hetvenes évek (vagyis azok az idők, amikor a számítástechnikát még a Videoton 1010B uralta) vagy 81-82-83, (amikor ZX81-en és Commodore-on ismerkedtünk az otthoni számítógépekkel. Ha ezen évekre kikapcsolódást keresve gondolunk, akkor nyilvánvalóan B. Tóth László vagy Dévényi Tibor jut eszünkbe, és rájuk gondoltak a szilveszteri retrobuli szervezői is, amikor kiválasztották a rendezvény házigazdáit. És bár lesznek mai sztárok is, a nosztalgiashow igazi csemegéit majd az örökzöld Fenyő Miklós vagy Szikora Robi jelentik, vagy az a hangulat, amit Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar tud a helyszínre varázsolni a hetvenes-nyolcvanas évek "feeling"-jéből..

A részletek megismeréséhez vagy jegyrendeléshez valóban a http://www.retrobbanas.hu/ weboldalt érdemes megtekinteni, ami azért önmagában is mutatja, hogy már nem vagyunk a 10010B vagy a Commodore korban, akkor ugyanis még nem volt internet. Nem is akarjuk mi az internet-időszámítás előtti éveket visszasírni, csak jó egy kicsit nosztalgiázni, különösen akkor, amikor az ember a gyorsan múló éveket búcsúztatja...

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Trendek a logisztikában

A korona-vírus járvány okozta rendelkezések felgyorsították az online vásárlás felé való átállást megváltoztatva ezzel a vásárlási szokásokat. Az online értékesítés növekedése az intralogisztikai és raktári műveletek felfutását eredményezte. Nemzetközi és hazai viszonylatot nézve is egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy sikerének kulcsa a belső termelési és elosztási folyamatok optimalizálásában, vagyis az intralogisztikában, és annak automatizálásában rejlik. De milyen kihívásokkal szembesül a logisztikai iparág, és milyen trendek várhatóak? A QLM piaci körképe.  

2023. február 8. 12:45

A Fujitsu folyamatos oktatási programot indít viszonteladó partnerei számára

A Fujitsu SELECT Expert viszonteladó partnerek mostantól könnyebben bővíthetik és frissíthetik versenyelőnyt biztosító, értékes informatikai ismereteiket. A Fujitsu 1 millió euró beruházással elindított folyamatos oktatási programja új szemléletet képvisel a képzés terén, és három fő pilléren nyugszik: oktatás, eszközök és közösség.

2023. február 8. 11:24

Eljöhet az idő, amikor már csak virtuálisan hordjuk a kedvenc zenekari pólónkat

Ki ne örülne egy olyan tárgynak, ami a kedvenc focicsapatára, énekesére vagy humoristájára emlékezteti? Egy magyar startupnak hála eddig soha nem látott formában szerezhetjük be ezeket a relikviákat – ráadásul úgy, hogy közben óvjuk a környezetünket is. A kezdeményezéshez a hazai sztárok közül elsőként Aranyosi Péter csatlakozott, tőle akár ingyenes pólót és bögrét is beszerezhetünk.

2023. február 8. 09:54

Biznisz az ingatlanban – 2023

Kivárni és felkészülni! Kiszámíthatatlanságban minden lépés kockázatos. – ezt üzenik a „Biznisz az ingatlanban” című PP Konferencia előadói. Izgalmas most is az ingatlanpiac. De nem úgy, ahogyan tavaly. Akkor az egekbe emelkedtek az ingatlanárak, most egy kicsi csökkenés elindult, de erre még nem mozdultak a befektetők sem. Az eladók és a vevők is inkább kivárnak. Nem tudni, mi történik holnap.

2023. február 8. 09:39

Maximális ügyfélelőny a digitális átalakulásban

A több mint két éve alakult Eplan Partnerhálózathoz időközben mintegy hatvan cég csatlakozott. Az olyan stratégiai partnereket, mint a Phoenix Contact, a Siemens és a Rockwell Automation, valamint a technológiai partnereket – köztük az ABB, a Lapp Kabel, a Wago és a Weidmüller – egyetlen vezérelv köti össze: a legmagasabb fokú integrációs képesség biztosítása az Eplan és saját megoldásaik között. A digitális átalakulás korszakában mindenki egyesíti erőit annak érdekében, hogy a különféle szoftveralkalmazások, például a termékkonfigurátorok, a CPQ-k, PLC-k, PLM/ERP-k ideálisan kommunikáljanak egymással.

2023. február 7. 20:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51