IT-megoldásokat szállít az Atos Origin és a Lenovo a Téli Olimpiára

forrás Prim Online, 2006. január 17. 08:18
Kevesebb mint 30 nappal a 2006-os Torinói Téli Olimpiai Játékok megnyitója előtt (február 10.) az Atos Origin és a Lenovo bejelentette, hogy a két vállalat egyesítette erőit a Torinói Játékok IT-szolgáltatásának biztosítására. Az ötkarikás játékok szervezőbizottsága (TOROC) technológiai részlegének felügyelete mellett sikerrel működött együtt a két cég, akik minden technológiai követelménynek megfeleltek, így ők alakíthatják ki az olimpiai játékok IT-infrastruktúráját és üzemeltethetik a játékok kommunikációs rendszerét.
Az Atos Origin az Olimpiai Játékok nemzetközi IT-partnereként felelős az összes technológiai partner integrációjáért, emellett ő kezeli azt a hatalmas IT-rendszert, amely az eredményekről, sportolókról és versenyekről szóló információt sugározza a nézők és a média felé az egész világon, minden késlekedés nélkül.

A Lenovo, a Torinói Játékok számítástechnikai felszereléseket biztosító hivatalos partnere a szükséges felszerelések jelentős részét biztosítja, például több, mint 5000 Lenovo márkájú asztali számítógépet, 350 szervert, és 600 notebookot. Minden Lenovo számítógépet, amelyet a játékokon fognak használni, Torinóban ellenőriznek, mielőtt a 28 különböző verseny és egyéb olimpiai esemény helyszínére szállítják. Továbbá, a Lenovo és az Atos Origin közös munkájának eredményeként a Lenovo létrehoz hét internet-termet, amely a sportolók, az edzők, a média és az olimpiai család egyéb tagjainak kényelmét szolgálja majd Torinóban. A két hegyi falu, Sestriere és Bardonecchia, ahol a Lenovo be fogja mutatni jól ismert Thinkpad és ThinkCenter számítógépcsaládjainak új képviselőit, szintén kap egy-egy internet-termet.
Kulcsszavak: Atos Origin olimpia Lenovo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59