Bezárták a Wikipedia.de-t

Kiss Ádám Zoltán, 2006. január 21. 20:53
Egy német bíróság a vliág legnagyobb online enciklopédiájának, a Wikipedia németországi oldalának bezárását rendelte el, miután egy elhunyt hacker családja beperelte az oldalt.
A Berlin-Charlottenburg-i közigazgatási terület bírája az életében Tron néven közismert hacker családjának keresetére zárta be az oldalt. A család szerint nem járultak hozzá, hogy a férfi teljes anyakönyvezett neve szerepeljen az online enciklopédiában. A Wikipedia szócikke szerint Tron többek között kifejlesztett egy működőképes telefonkártya-klónt, mellyel ingyenesen lehetett telefonálni a német hálózatban. Egy nyilvános telefon leszerelése közben lefüleleték, és 15 hónap börtönbüntetésre ítélték lopás miatt, majd ezt a büntetést felfüggesztették. Tron 1998-ban halt meg, máig nem tisztázott körülmények között.

A Wikipedia.de oldalaira látogatókat egy közlemény értesíti a bezárás okáról, ám a kérdéses szócikk megtekinthető a http://de.wikipedia.org/wiki/Tron_%28Hacker%29 címen, illetve egy angol nyelvű változat a http://en.wikipedia.org/wiki/Tron_%28hacker%29 címen.
Kulcsszavak: jog hacker

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38