Öt és fél millió dollárra bírságolták a spammert

Genda Csongor Zoltán, 2006. január 28. 17:45
Az amerikai egyesült államokbeli Minnesotában élő Christopher Wiliam Smitht a helyi legfelsőbb bíróság 5,3 millió dollár az AOL internetes szolgáltatónak való kártérítés kifizetésére ítélte, mert bizonyítást nyert levélszemétküldő tevékenysége.
A "Rizer" néven elhíresült vádlott ez idáig a világ egyik legveszélyesebb spammerének számított, aki milliószámra küldte szét a különböző erotikus honlapokat, illetve potencianövelő szereket reklámozó üzeneteit, tetemes kárt okozván ezáltal az amerikai szolgáltatónak.

Nicholas Graham, az America Online szóvivője elmondta, végtelenül örülnek annak, hogy sikerrel zárult ez a hosszúra nyúlt per, és bíznak abban, hogy ez a szokatlanul hatalmas büntetéssel járó végzés visszatartó erőként fog majd szolgálni más levélszemétküldők számára is a jövőben.

Az ítéletet kihirdető bíró, Claude Hilton szigorú döntését azzal indokolta, hogy a vádlott egyáltalán nem tanúsított megbánást, és semmiféle hajlandóságot nem mutatott a hatóságokkal való együttműködésre. A spammer védőügyvédei viszont vehemensen kitartottak ügyfelük mellett, olyannyira, hogy a spamtörvény jogosságát is megkérdőjelezték.

Christopher Smitht az 5,3 millió dolláros büntetés mellett még a majdnem 300 000 dolláros perköltség megtérítésére is kötelezte a bíróság.
Kulcsszavak: AOL spam

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38