Holnap támad a "Káma-szútra" - NOD32: ingyenes eltávolító

forrás Prim Online, 2006. február 2. 16:37
Régóta nem volt példa arra, hogy egy vírus tönkretegye adatainkat, az utóbbi időben terjedő kártevőkre ez nem volt jellemző. A Prím Online olvasóit lapunk Biztonság rovata támogatójának, a NOD32 antivírusprogram magyarországi forgalmazójának vírusszakértője látja el hasznos tanácsokkal és folyamatos információkkal az internetes féregről.
"Régóta nem volt példa arra, hogy egy számítógépes vírus tönkretegye adatainkat, a mostanában terjedő kártevőkre ez nem volt jellemző" - hívja fel a figyelmet a károkozó veszélyességére Csiszér Béla, a Sicontact szakértője. "Január közepén azonban megjelent egy internetes féreg, ami minden hónap harmadik napján (így most pénteken is) használhatatlanná teszi fontos fájljainkat. A szóban forgó kártevőt ráadásul majdnem mindegyik antivírusgyártó más néven említi, így még nehezebb eligazodni a hírekben. A NOD32 Win32/VB.NEI néven ismeri fel, mások W32.Blackmal.E, WORM_GREW.A, W32/MyWife.d, Email-Worm.Win32.Nyxem.e, Worm/VB.6.AN, W32/Tearec.A.worm néven, hogy teljes legyen a káosz."

A VB.NEI féreg számos víruskereső alkalmazást tönkretesz, így a számítógép védtelenné válik, ezért győződjünk meg róla, hogy fut vírusvédelem a számítógépünkön, illetve hogy friss-e az adatbázisa!

Fontos, hogy számítógépeinket megtisztítsuk a VB.NEI féregtől. Töltsük le az ingyenes eltávolító eszközt gépünkre, csomagoljuk ki a tömörített fájlt és futtassuk a programot: http://www.nod32.it/cgi-bin/mapdl.pl?tool=VBClean

Miután megtisztítottuk a számítógépet, javasolt a NOD32 próbaverziójának feltelepítése, mely az alábbi linkekről tölthető le:

Windows NT/2000/XP/2003 felhasználók részére
Windows 95/98/ME felhasználók részére

A NOD32 vírusadatbázis nélkül is felismerte a kártevőt a megjelenése pillanatában, mint ahogy sok másik vírus esetében is.

Praktikus tanácsként a vírusszakértő még hozzátette, hogy mivel a VB.NEI féreg minden hónap harmadik napján tönkreteszi a .doc, .xls, .mdb, .mde, .ppt, .pps, zip, .rar, .pdf, . psd fájljainkat, ezért átmeneti megoldásként az is javasolható, hogy amíg egy hozzáértő ismerősünk megvizsgálja a számítógépünket, nem kapcsoljuk be harmadikán, illetve átállítjuk számítógépünk dátumát pl. február 4-re!
Kulcsszavak: NOD32 Sicontact Eset vírus

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új forgalmazói partnere van a Sophosnak

A Sophos forgalmazói megállapodást írt alá a RelNettel. A biztonsági ágazat és channel szolgáltatások szakértője a Sophos biztonsági megoldásait terjeszti Magyarországon. A RelNet a Sophos megoldásainak teljes választékát terjeszteni fogja, beleértve az endpoint biztonsággal, a titkosítással és adatvesztés elleni védelemmel (Data Loss Prevention, DLP), a web és email védelemmel, a vezetéknélküli és mobil biztonsággal, egységesített veszélyforrás menedzsmenttel (Unified Threat Management, UTM) kapcsolatos termékeit és következő generációs tűzfalát is.

2019. szeptember 20. 11:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás