Az EDS marad a GM fő IT-outsourcing partnere

A General Motors (GM) ITO tenderén ismét több milliárd dollár értékű megbízást nyert el az EDS

forrás Prim Online, 2006. február 5. 19:52
Az EDS tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy a GM által rendszerintegrációs szolgáltatásra kiírt pályázat 70 százalékát újabb öt évre elnyerte, ami 3,8 milliárd dollár bevételt jelent az IT világcégnek. Ezzel az ötéves megbízással és további, a GM részére végzett tevékenységgel együtt az EDS 1,2-1,4 milliárd dollár éves bevételre számít majd az autógyártó világcégtől.
A GM által 2004-ben kiírt tender az eddigi legnagyobb volumenű pályázat az információs technológiaipar történetében. Az EDS tízéves megbízásának lejártával a GM egy új, harmadik generációs IT-outsourcing modellt kíván létrehozni. Így az EDS által elnyert megbízás olyan stratégiai fontosságú területeken alkalmazott rendszerek fejlesztésére terjed ki, mint a globális termékfejlesztés, globális előállítás, beszerzés és ellátás, üzleti szolgáltatások, és egyéb IT szolgáltatások. Az EDS megbízásával mindkét vállalat vezetői alátámasztották, hogy bíznak a cégek között immár 21 éve fennálló kapcsolat sikeres folytatásában.

Jeff Kelly, az EDS GM üzletág vezetője elmondta, hogy a megbízás elnyerése is bizonyítja az EDS vezető szerepét a GM-hez hasonló globális vállalatóriások kiszolgálásában. Kelly hozzátette, hogy az EDS elkötelezett a GM terjesztési stratégiája és globális standardjai mellett.

„Arra számítunk, hogy az EDS a jövőben is hozzájárul majd termékeink és szolgáltatásaink világszínvonalon tartásához, valamint segítségünkre lesz globális kiadásaink csökkentésében” - nyilatkozta Ralph Szygenda, a GM csoport IT vezetője. „Az EDS továbbra is a GM egyik legfontosabb, stratégiai IT kiszolgálója marad” - tette hozzá a Szygenda.

Az EDS, az 1984-es felvásárlása óta első számú informatikai kiszolgálója a GM-nek, és az adatfeldolgozás mellett egyéb IT szolgáltatásokkal segíti a vállalatot. Mióta 1996-ban az EDS kivált a GM-ből egy tízéves szerződés keretében nyújtott szolgáltatásokat az autógyártó óriásnak.

Az EDS az autógyártóknak nyújtott IT szolgáltatások terén a világ legnagyobb és legtapasztaltabb cége, üzleti alkalmazásaival és -folyamatszervezésével, infrastrukturális és egyéb IT szolgáltatásaival páratlan hatékonyságot biztosít ügyfeleinek. A vállalat jelenleg 60 országban van jelen, és dolgozóinak 56 százalékát az Egyesült Államokon kívül alkalmazza. Az EDS Magyarország mint az EDS hazai leányvállalata 15 éve működik sikeresen hazánkban, és 2006-ban munkatársainak létszáma meghaladja az 1200 főt.
Kulcsszavak: outsourcing +céginfo EDS

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05