Erős negyedévet zárt a BT

forrás Prim Online, 2006. február 13. 14:02
A British Telecommunications ma tette közzé 2005. december 31-i eredményeit a harmadik negyedévre. Az adatok alapján a BT Global Services megőrizte globális vezető pozícióját a digitális hálózatokra épülő gazdaságban.
Harmadik negyedéves eredmények:

·    Bevétel 4,946 millió font, 8%-os növekedés (felvásárlások nélkül 3%)
·    Új szolgáltatásokból származó bevétel 1,607 millió font, 42%-os növekedés, az összes bevétel egyharmadát képviseli;
·    Különleges tételek és távozók előtti EBITDA 1404 millió font, 8 millió font csökkenés;
·    Adózás, különleges tételek és távozók előtti nyereség 568 millió font, 2% növekedés
·    Különleges tételek és távozók előtti, egy részvényre jutó osztalék 5,1 penny, 4%-os növekedés;
·    Szélessávú felhasználók száma további 0,7 millió, BT kiskereskedelem részesedése 31%

Ben Verwaayen, vezérigazgató így kommentálta a harmadik negyedév eredményeit:

“Ismét jó eredményeket hoztunk egy dinamikus üzleti környezetben. A bevétel 8 százalékkal nőtt, az új szolgáltatás forgalma pedig – amely üzleti forgalmunk egyharmadát képviseli – 42 százalékkal. Az egy részvényre jutó osztalék a tizenötödik egymást követő negyedévben nőtt, és folytatódik ez a javuló tendencia, amelynek alapja a kamatok, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA). A BT kiskereskedelmi üzletágának jövedelmezősége erősen nőtt, köszönhetően az innovatív termékeknek és szolgáltatásoknak, összehangolva a költségkezelésre fordított folyamatos figyelemmel. Nemzetközi üzleti tevékenységünk továbbra is gyorsan nő, és jelenleg a világ több mint 160 országában nyújtunk szolgáltatásokat; ezzel gyorsan megalapozzuk nemzetközi vezető szerepünket. A BT nagykereskedelmi kapcsolatainak számával együtt a szélessáv elterjedése nagyon erősen növekszik, amely jelenleg meghaladja a 7 milliót. Ezzel az Egyesült Királyság a szélessávú felhasználók között Európa vezető helyén áll. Az üzleti átalakítással továbbra is értéket közvetítünk ügyfeleinknek és részvényeseinknek.”
Kulcsszavak: +céginfo BT

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből. 

2023. június 8. 14:06

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

A QNAP továbbfejlesztette mobilos biztonsági mentési megoldását

A QNAP Systems, Inc. kiadta a Qfile Pro mobilalkalmazást iOS-hez, a már meglévő Qfile mobilalkalmazás továbbfejlesztett verzióját.

2023. június 8. 11:27

A Vodafone hálózatán országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek

2023. június 1-től a DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 ügyfelei a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatát használják, így az előfizetők jelentősen nagyobb, csaknem országos lefedettséget élvezhetnek – mindehhez a DIGI 2023. december 31-ig garantálja a korábbi előfizetésekben szereplő kedvező, 4 forint/perces tarifát. Az érintett ügyfeleknek nem kell kicserélniük SIM-kártyájukat az új hálózatra való átálláshoz, azonban az adatroaming bekapcsolására, illetve egyes készülékeken a manuális hálózatválasztásra is szükség lehet.

2023. június 8. 10:44

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

2023. június 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39