Erős negyedévet zárt a BT

forrás Prim Online, 2006. február 13. 14:02
A British Telecommunications ma tette közzé 2005. december 31-i eredményeit a harmadik negyedévre. Az adatok alapján a BT Global Services megőrizte globális vezető pozícióját a digitális hálózatokra épülő gazdaságban.
Harmadik negyedéves eredmények:

·    Bevétel 4,946 millió font, 8%-os növekedés (felvásárlások nélkül 3%)
·    Új szolgáltatásokból származó bevétel 1,607 millió font, 42%-os növekedés, az összes bevétel egyharmadát képviseli;
·    Különleges tételek és távozók előtti EBITDA 1404 millió font, 8 millió font csökkenés;
·    Adózás, különleges tételek és távozók előtti nyereség 568 millió font, 2% növekedés
·    Különleges tételek és távozók előtti, egy részvényre jutó osztalék 5,1 penny, 4%-os növekedés;
·    Szélessávú felhasználók száma további 0,7 millió, BT kiskereskedelem részesedése 31%

Ben Verwaayen, vezérigazgató így kommentálta a harmadik negyedév eredményeit:

“Ismét jó eredményeket hoztunk egy dinamikus üzleti környezetben. A bevétel 8 százalékkal nőtt, az új szolgáltatás forgalma pedig – amely üzleti forgalmunk egyharmadát képviseli – 42 százalékkal. Az egy részvényre jutó osztalék a tizenötödik egymást követő negyedévben nőtt, és folytatódik ez a javuló tendencia, amelynek alapja a kamatok, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA). A BT kiskereskedelmi üzletágának jövedelmezősége erősen nőtt, köszönhetően az innovatív termékeknek és szolgáltatásoknak, összehangolva a költségkezelésre fordított folyamatos figyelemmel. Nemzetközi üzleti tevékenységünk továbbra is gyorsan nő, és jelenleg a világ több mint 160 országában nyújtunk szolgáltatásokat; ezzel gyorsan megalapozzuk nemzetközi vezető szerepünket. A BT nagykereskedelmi kapcsolatainak számával együtt a szélessáv elterjedése nagyon erősen növekszik, amely jelenleg meghaladja a 7 milliót. Ezzel az Egyesült Királyság a szélessávú felhasználók között Európa vezető helyén áll. Az üzleti átalakítással továbbra is értéket közvetítünk ügyfeleinknek és részvényeseinknek.”
Kulcsszavak: +céginfo BT

Papot is hívott akadémiájára előadni Gattyán György

Hamarosan elstartol a Gattyán György nevével fémjelzett Docler Holding által alapított Magyar Vállalkozói Akadémia, ahol október 13-án tartják az első előadás-sorozatot. A program már most teltházas, az előadók között pedig egy lelkész is felszólal a sikeres vállalkozásfejlesztés titkáról.

2023. október 3. 17:33

Az MI támogatására optimalizált adatközpontok kialakításához nyújt segítséget a Schneider Electric

A következő években látványosan nő az adatközpontok mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokhoz köthető terhelése, ami egyben az ilyen létesítmények energiaigényének bővülésével is jár. A Schneider Electric új útmutatója segítséget nyújt az adatközpontok üzemeltetőinek ahhoz, hogy az MI-hez köthető igények kiszolgálására optimalizált infrastruktúrát alakítsanak ki.

2023. október 3. 15:56

Európában készülnek az új Nokia telefonok

Az új, többmárkás portfolióstratégiájuk bejelentését követően nem sokkal a HMD Global, a legnagyobb európai okostelefon-gyártó ma újabb fontos mérföldkőhöz érkezett: a vállalat megkezdte az 5G-képes okostelefonok európai gyártását – az első Európában készült okostelefont, a Nokia XR21-et pedig már üzleti ügyfelek is megvásárolhatják. A HMD lépései összhangban állnak az általános európai növekedési potenciállal, a Canalys előrejelzése szerint az európai okostelefon-piac 2024-re ugyanis 7%-kal fog növekedni.

2023. október 3. 15:43

AmoK Playlist Copy 2.25

Gyakran előforduló probléma, hogy egy lejátszási listához tartozó zenefájlok különböző mappákban vannak lementve, és rengeteg munkát jelentene, ha azokat minden mappából külön-külön kellene kimásolni. Ezen segít az AmoK Playlist Copy. A program képes beolvasni a lejátszási listát, és átmásolja az összes hozzá tartozó fájlt egy mappába, MP3-lejátszóba, USB-re stb. A célmappában új lejátszási lista jön létre.

2023. október 3. 15:01

A közösségi közlekedés már a játszótéren kezdődik

A GreenGo elektromos autómegosztó és a II. kerületi önkormányzat együttműködésének részeként októberben közös kisautók lepik el a kerületi játszótereket, hogy népszerűsítsék a szemléletet, miszerint nem mindenből kell saját, amit használunk. Még akkor sem, ha autóról van szó.

2023. október 3. 15:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38