A Jövő Háza jövője

forrás Prim Online, 2006. február 20. 14:17
A Jövő Háza megnyitásával decembertől új élet kezdődött a Fény utca és a Marczibányi tér közötti területen. A Közép-Európában egyedülálló, a jövő, a modern tudomány világát egyedi, emberközeli módon bemutató Jövő Háza Kiállítás és a Csodák Palotája december közepe óta több mint 90.000 látogatót fogadott. A Jövő Háza sikere az elmúlt hónapokban számos új program indítását ösztönözte: megkezdte működését a Jövő Iskolája, elindult a Kisiskolák a Jövő Házában program és sok látogatót vonz a digitális médiaművészeti alkotásokat bemutató Pixel Galéria.
A Jövő Házába költözik a Mindentudás Egyeteme, február 27-től itt készülnek a népszerű televíziós műsor felvételei. A nemzeti digitális adattárházak (NAVA, NDA) is rohamosan bővítik tevékenységüket a Jövő Házában.

Kialakult tehát egy összetett tudományos és kulturális tevékenységet folytató intézmény, mely a továbbiakban a menedzsment és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) javaslatára Jövő Háza néven folytatja tovább tevékenységét. Ezzel az intézmény a névben is kifejeződő, egységes arculatot kap, és szemléletesen fejezi ki azt a törekvést, hogy a város központjában egy közép-európai jelentőségű tudományos, kulturális és szórakoztató centrumot hozzon létre.

Az egyre bővülő tevékenységi kör és a szélesedő programkínálat mindinkább indokolttá teszi az intézmény továbbfejlesztését. Az IHM kezdeményezésére elindult a Jövő Háza bővítését szolgáló tervek elkészítése a Margit körút, Kisrókus utca, Fény utca és a Ganz sétány által határolt területen. A fejlesztés célja, hogy bel-Budán olyan kulturális és szolgáltató központ jöjjön létre, amely tudományos és ismerterjesztő funkciói mellett helyet ad egy konferenciaközpontnak is, és továbbviszi a Jövő Házából ismert parkjelleget. A hajdani gyárterület felújítása egy mélygarázs építésével egyúttal enyhíti a környék parkolási gondjait. Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter széles körű társadalmi egyeztetést kezdeményez a kidolgozott elképzelések megvalósításáról. Az elkészült felújítási tervrajzok és tanulmányok megtekinthetők a  www.jovohaza.hu és a www.ihm.hu oldalakon, illetve március 1-től a Jövő Házában.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás