Hamarosan új keresőt jelentet meg a Microsoft

Milkovits Gábor, 2006. március 2. 21:59
A Microsoft egy friss bejelentés szerint hónapokon belül egy teljesen megújított online keresőszolgáltatást indít, amely a cég európai elnöke szerint rövidesen felülmúlja majd a Google-t népszerűségben.
Neil Holloway úgy nyilatkozott, hogy az MSN Search helyébe lépő új internetes keresőprogram Amerikában hat hónap alatt jelentősebb helyet foglal majd el, mint a rivális Google keresője. Maga a megjelenés is körülbelül fél éven belül várható a tengerentúlon, ám Holloway szerint az európai országok is hamarosan szintén sorra kerülnek. A szoftverkonszern nem tervezi a terméket integrálni a Vista operációs rendszerbe, valószínűleg már csak azért sem, mert ettől még semmiféle előnyhöz nem jutna az interneten a Windowstól függetlenül létező Google-lal szemben. A keresőt ugyanakkor beépítik majd a Windows Messenger és Hotmail online kommunikációs alkalmazásokba, hogy ezáltal minél sokoldalúbb és ugyanakkor egy helyről elérhető internetes szolgáltatást kínáljanak a felhasználóknak.

Holloway a Reuters értesülése szerint tágabb összefüggésbe ágyazva nem félt kijelenteni, hogy az új Microsoft kereső "kétszer olyan jó, mint a Google". Elmondta még, hogy a szoftver az URL címek nem mindig túl hatékony keresése helyett inkább a konkrét és pontos információkra koncentrál majd. Példaként említette a felhasználók által keresett ingatlanok, vagy mondjuk az egy környéken megfelelő étlapot kínáló éttermek részletes listázását, ahelyett, hogy a keresősorba beírt szóhoz kapcsolódó URL-ek tömegét kapnánk, amelyeknek ráadásul alig a fele tartalmaz használható információt.
Kulcsszavak: Microsoft

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20