Hamarosan új keresőt jelentet meg a Microsoft

Milkovits Gábor, 2006. március 2. 21:59
A Microsoft egy friss bejelentés szerint hónapokon belül egy teljesen megújított online keresőszolgáltatást indít, amely a cég európai elnöke szerint rövidesen felülmúlja majd a Google-t népszerűségben.
Neil Holloway úgy nyilatkozott, hogy az MSN Search helyébe lépő új internetes keresőprogram Amerikában hat hónap alatt jelentősebb helyet foglal majd el, mint a rivális Google keresője. Maga a megjelenés is körülbelül fél éven belül várható a tengerentúlon, ám Holloway szerint az európai országok is hamarosan szintén sorra kerülnek. A szoftverkonszern nem tervezi a terméket integrálni a Vista operációs rendszerbe, valószínűleg már csak azért sem, mert ettől még semmiféle előnyhöz nem jutna az interneten a Windowstól függetlenül létező Google-lal szemben. A keresőt ugyanakkor beépítik majd a Windows Messenger és Hotmail online kommunikációs alkalmazásokba, hogy ezáltal minél sokoldalúbb és ugyanakkor egy helyről elérhető internetes szolgáltatást kínáljanak a felhasználóknak.

Holloway a Reuters értesülése szerint tágabb összefüggésbe ágyazva nem félt kijelenteni, hogy az új Microsoft kereső "kétszer olyan jó, mint a Google". Elmondta még, hogy a szoftver az URL címek nem mindig túl hatékony keresése helyett inkább a konkrét és pontos információkra koncentrál majd. Példaként említette a felhasználók által keresett ingatlanok, vagy mondjuk az egy környéken megfelelő étlapot kínáló éttermek részletes listázását, ahelyett, hogy a keresősorba beírt szóhoz kapcsolódó URL-ek tömegét kapnánk, amelyeknek ráadásul alig a fele tartalmaz használható információt.
Kulcsszavak: Microsoft

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24