A Lenovo már a pekingi olimpiára készül

forrás Prim Online, 2006. március 5. 10:29
A XX. téli olimpiai játékok számítástechnikai infrastruktúrát szállító szponzora, a Lenovo személyi számítógépes megoldásai hibátlanul teljesítettek az összes versenyen és egyéb eseményen a játékok ideje alatt.
A Lenovo által szállított PC-megoldások több mint 6000 darab személyi számítógép felszerelését jelentették Torinóban és a környéken levő versenyek helyszínein. A 60 jelen lévő Lenovo mérnök támogatása mellett a rendszer 16 napig, azaz több mint 360 órán át működött késés és egyéb fennakadás nélkül az olimpia ideje alatt. A többi technológiai szponzorral együttműködve a Lenovo számítástechnikai eszközei valós időben szolgáltatták az adatokat és az eredményeket több mint 200 versenyszámról és eseményről a média és az olimpiai játékok nézői számára szerte az egész világon. Ezen események közül hatvankettőn - a nyitó- és záróünnepség, valamint hatvan hegyi verseny - kültéren, nulla fok alatt működtek megbízhatóan a Lenovo termékei.

A fentieken túl a Lenovo PC-megoldásainak köszönhetően Torinóban:

- A Lenovo a három olimpiai faluban összesen hat, sportolóknak épült internetterme lehetővé tette, hogy a sportolók, edzőik és a személyzet a játékok ideje alatt is tarthassa a kapcsolatot családjával, barátaival. A téli olimpia ideje alatt közel 1800 sportoló látogatta naponta ezeket a létesítményeket, elsősorban e-mailezés és internetezés céljából.

- A csarnokok emellett otthont adtak különféle, a sportolóknak szervezett kulturális és közösségi eseményeknek is, például egy kínai lampionfesztiválnak, Valentin-napi összejövetelnek vagy olasz karneválnak. A Lenovo a “Right to Play" szervezettel együttműködésben, amely olimpikonok, paralimpikonok és más profi sportolók részvételével tevékenykedik a világ elmaradottabb régióiban élő gyermekekért, egy jótékonysági rendezvényt is szervezett.

- Néhány, a torinói téli olimpiával kapcsolatos egyéb szervezet, mint például az NBC, a VISA, a Bank of America és az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága is a Lenovo számítógépes felszereléseit használta a játékok alatt. Ezeken kívül a Lenovo infrastruktúrájának segítségével látták vendégül a sportolók családját és barátait a különlegesen kialakított internettermekben, ezzel bonyolították le a több mint 415 órás tévéközvetítést az öt különböző tévétársaság részére, ezzel oldották meg a versenyeket érintő információk tárolását és az azokhoz való hozzáférés biztosítását napról napra, valamint ez támogatta az olimpiai játékokkal kapcsolatos videojáték-verseny döntőjét is.

- Közel 400 partner érkezett a világ számos országából azért, hogy a színfalak mögé pillantva láthassa a Lenovo technológiáját működés közben.

- Az új globális reklámkampány, amelyet azért indítottak, hogy kiegészítse a torinói játékokkal kapcsolatos Lenovo-tevékenységeket, több mint 1 milliárd emberhez jutott el világszerte csak az NBC tévécsatornán keresztül. Az új "ThinkPad Unleashed" kampányt, amely az NBC-n a nyitóünnepség alatt ment, több mint 27 millióan látták szerte a világon.

A Lenovo a 2006 március 10-19. között Torinóban megrendezendő Paralimpiai Játékokat is támogatja, technológiával és szakértőkkel egyaránt. Az IT-infrastruktúra mellett a Lenovo négy internetcsarnokot is üzemeltetni fog a torinói és sestriere-i helyszíneken.

A Lenovo már megkezdte a közös munkát a pekingi szervezőbizottsággal, hogy a 2008-as pekingi játékokhoz szükséges infrastrukturális igényeket felmérjék, valamint asztali és hordozható számítógépekkel támogatta a szervezőbizottság tagjait, ezzel is segítve napi munkájukat.
Kulcsszavak: olimpia Lenovo

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59