Készülnek a gyártók a kétféle DVD formátumra

Milkovits Gábor, 2006. március 6. 21:04
A fénymásolóiról és nyomtatóiról ismert japán Ricoh Bluray és HD DVD írható lemezeket egyaránt szándékozik forgalmazni, az LG-ről pedig felröppent az a hír, hogy egy mindkét formátumot kezelni tudó lejátszón dolgozik.
A Ricoh Bluray BD-R írható lemeze 25 GB-os és a négyszeres írási sebességet is támogatja, a 15 GB-os HD DVD-R szintén írható termék pedig társánál valószínűleg valamivel kevesebbe kerül majd. A Ricoh kéklézeres optikai lemezek egyelőre csak mintadarabok, a sorozatgyártást az év második felére, az új platformokon alapuló lejátszók megjelenésének idejére tartogatják.

Amióta egyre nyilvánvalóbb, hogy a Bluray és a HD DVD legalábbis egy darabig egymás mellett fog létezni a piacon, több gyártóval kapcsolatosan is lábra kaptak már olyan híresztelések, miszerint hibrid lejátszókat terveznek forgalomba hozni. Elsőként a Samsung utalt erre még tavaly ősszel, később azonban visszalépett az elképzeléstől. A legújabb hír az LG egy meg nem nevezett belső vállalati informátorától szerezett értesülésre hivatkozva állítja, hogy a cég nyár végén, vagy ősz elején dobna piacra egy mindkét kéklézeres optikai lemeztípust lejátszani képes készüléket. Ez minden bizonnyal praktikus ötlet, bár a legjobb megoldás változatlanul a két formátum mielőbbi egységesítése volna.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46