Nyitott könyv a rejtélyekről

forrás Prim Online, 2006. március 8. 12:47
Titkosítás és adatrejtés című könyvét nyitja meg és teszi ingyenesen hozzáférhetővé weboldalán a NetAcademia Oktatóközpont. A saját fejlesztésű Webkönyv technológiával publikált, közel 400 oldalas szakkötet igazi csemege, hiszen a terület átfogó bemutatása jegyében a GSM-kommunikációban használt, eddig nem publikált titkosító algoritmus is megtalálható benne.
Virasztó Tamás Titkosítás és adatrejtés – Biztonságos kommunikáció és algoritmikus adatvédelem című, a NetAcademia Oktatóközpont gondozásában megjelent könyve mostantól ingyenesen lapozgatható a weben. A NetAcademia Oktatóközpont által kifejlesztett Webköny technológiának köszönhetően a titkosítási és adatrejtési technológiák iránt érdeklődők a http://www.netacademia.net/konyv/kripto.asp oldalon férhetnek hozzá a teljes kötethez, mely konkrét példákon keresztül mutatja be a titkosítás fejlődését és a napjainkban használt algoritmusokat. A nyomtatott változatban is kapható könyv a szerző több mint 4 éves kutatómunkájának eredménye. „Úgy gondoltuk, hogy ellentétben az eddigi gyakorlattal és a téma fontosságát hangsúlyozva nem csak néhány oldalas ízelítőt, hanem a teljes kötetet hozzáférhetővé tesszük weboldalunkon.” – avat be a csöppet sem gyakori lépés okaiba Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezető igazgatója.

A Webkönyv technológiáról


A NetAcademia eredetileg a Google Book Search szolgáltatásán keresztül szerette volna közkincsé tenni a „Titkosítás és adatrejtés” című kötetet, de mint kiderült, a Google a magyar nyelvű könyvek megjelenítését egyenlőre nem támogatja, ezért voksolt a vezetés egy új megoldás létrehozása mellett. A NetAcademia Oktatóközpont által kifejlesztett Webkönyv technológia lehetővé teszi, hogy az interneten keresztül bármilyen könyv megjeleníthető és a hagyományos kötetekhez hasonlóan lapozható, olvasható legyen. A megoldás ugyanakkor egy szabadszavas keresővel is kiegészül, így a kötet teljes tartalmában kulcsszavas keresések hajthatók végre.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kiber- és digitális technológiai kockázatok az üzleti vezetők rémálma

Az üzleti vezetők 37%-a szerint vállalatuk jelentősen kitett a kiberkockázatoknak – ez alig marad el az inflációs kockázatok mögött (39%) – míg a kockázatkezelési vezetők a kiberfenyegetéseket még az inflációnál is magasabbra rangsorolják. Ennek ellenére a megkérdezettek mindössze 10%-a használ fejlett prediktív elemzéseket a kockázatkezelési folyamatok innovációjára – derül ki a PwC 2023-as Global Risk Survey felméréséből, melyben több mint 3 900 üzleti vezető vett részt a kockázatkezelés, a megfelelőség és a belső audit területéről.

2023. december 9. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27