30 százalékos azonnali költségmegtakarítást eredményez az IT outsourcing

Kovács Attila, 2006. március 8. 14:05
A mai napon tartotta első sajtótájékoztatóját az EuroWeb International tulajdonú, három informatikai vállalkozás (Navigator Kft., AM-IT Rt., Wallitrade Kft.) összeolvadásával létre jött, az informatikai erőforrás-kihelyezés terén tevékenykedő Navigator Informatikai Zrt. Az IT outsourcing ma már tisztán üzleti döntés – jelentette be a NAVIGATOR Informatika Zrt. a sajtótájékoztatón. A cég konkrét számításokkal bizonyította állítását, miszerint az informatikai outsourcing szinte bármelyik cég és intézmény számára több mint 30 százalékos, azonnal megmutatkozó költségcsökkenést eredményezhet.

Törő Csaba, az EuroWeb International vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy az EuroWeb Magyarország és EuroWeb Románia Invitelnek történt eladásával az internet üzlettel felhagytak, és elsősorban Magyarországon a technológiai outsourcing üzletbe szállnak be. Ennek első jele a Navigator megvétele, amely máris 4.-5. szereplőnek számít a hazai IT erőforrás-kihelyezési piacon.    

Juhász Lajos, a Navigator Zrt. vezérigazgatója ismertette a társaság legfontosabb jellemzőit: megoldásaikat (24 órás call center, 24 órás rendszerfelügyelet, távolról történő hotline javítás, hálózatintegráció, alkalmazásmenedzsment), előnyeiket, pl. magyar cég lévén a Navigator a hazai vállalatok számára kialakított üzemeltetési know-how-val rendelkezik; a hazai specialitásokhoz versenytársainál jobban tud alkalmazkodni; a társaság proaktivitását és rugalmasságát. A korábbi „előélet”folytán a Navigator referenciái között a következők találhatók: Antenna Hungária, Wallis, Ericsson, Országos Vérellátó Szolgálat (ez utóbbi folyamatban lévő projekt, az átvétel/átadások 27 telephelyen 2006. szeptembere és 2007. között kerülnek sorra).

A Navigator Informatika Zrt. 2005. évi árbevétele közel 1,5 milliárd Ft volt, nyeresége meghaladta a 35 millió Ft-ot. A több mint 100 főt foglalkoztató vállalat szakértői csapata az informatika minden területére kiterjedt széleskörű tudással és tapasztalattal rendelkezik, valamint különös figyelmet fordít az új technológiák lehető legrövidebb idő alatti, szakértői szintű elsajátítására is. A cég 80 ügyféllel áll hosszú távú szerződésben, és közel 4000 felhasználó üzemeltetését végzi. Legnagyobb ügyfelei közé tartozik az Antenna Hungária, a Wallis Csoport, az Ericsson Magyarország, az Országos Vérellátó Szolgálat.

„Az IT outsourcing legfontosabb előnye, hogy garantáltan olcsóbb informatikai rendszerüzemeltetést kínál egy szerződésben garantált, biztonságos színvonalon. Az informatikai erőforrások kihelyezése éppen ezért ma már egy tisztán gazdasági megfontolások figyelembevételével hozott üzleti döntés eredménye. Mind a piaci lehetőségek, mind pedig szakembereink hozzáértése és az EuroWeb International által nyújtott pénzügyi háttér kiváló alapot biztosít számunkra a dinamikus fejlődéshez a hazai IT outsourcing piacon” – mondta Juhász Lajos. „A számok önmagukért beszélnek: ha csak pusztán a számok döntenek, és a jelenleg insourcing formában működő informatikai részleg költségigényét vetjük össze az általunk kínált IT outsourcing szolgáltatással, akkor egy 100 fős cég esetében több mint 30 százalék költségmegtakarítást érhetünk el, amely már a szerződés hatálybalépésének napjától érezhető”- tette hozzá Juhász.

A Navigator Zrt. az elmúlt tíz év alatt vált 5-6 fős cégből a Wallis Csoport három informatikai vállalkozásának fúziójával a hazai informatikai piac egyik jelentős IT-outsourcing vállalatává. Az EuroWeb-bel nemrégiben kötött akvizíciós megállapodással a Navigator erős nemzetközi pénzügyi háttérhez jutott. A  társaság jelenleg közel 80 ügyféllel rendelkezik, és közel 4000 felhasználót szolgál ki.

Kulcsszavak: Navigator outsourcing

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05