Új személyazonosság-kezelési megoldás a CA-tól

forrás Prim Online, 2006. március 8. 14:46
A CA SiteMinder és a CA Single Sign-On termékek integrált változatának bevezetésével a CA tovább erősítette vezető pozícióját a személyazonosság-kezelő és hozzáférés-szabályozó megoldások globális piacán. Az új integrált megoldással problémamentesen megvalósítható az egyszeri bejelentkezés (SSO) a webes, a kliens-szerver, a mainframe és a föderatív környezeteket is magában foglaló, tágabb értelemben vett vállalati szervezetben. Segítségével a cégek csökkenthetik költségeiket, fokozhatják biztonságukat, és pontosabban követhetik a hatósági előírásokat.
Az egyszeri bejelentkezéssel a felhasználók több alkalmazáshoz vagy rendszerhez férhetnek hozzá anélkül, hogy közben eltérő felhasználónevekkel és jelszavakkal kellene bajlódniuk, vagy minden egyes új alkalmazás elérésekor ismételten meg kellene adniuk hitelesítési információikat.

„A nagyvállalati ügyfelek olyan biztonságos SSO-megoldást igényelnek, amely a futtató környezettől függetlenül az összes üzleti alkalmazást képes lefedni” – nyilatkozta Phil Schacter, a Burton Group alelnöke és csoportszintű szolgáltatási igazgatója. „A CA komoly előrelépést tett az átfogó és jól auditálható személyazonosság-kezelési és hozzáférés-szabályozási szemléletre épülő, integrált SSO megvalósítása felé. Az SSO-megoldásoknál erősebb jelszó-szabályokat lehet alkalmazni, rugalmasságuk pedig azt is lehetővé teszi, hogy a meglévő alkalmazások megváltoztatása nélkül, szakaszosan vezessék be a környezetben a többtényezős hitelesítési rendszert.”
A CA SiteMinder központosított biztonsági infrastruktúrát nyújt a belső és külső webhelyek felhasználói hitelesítésének és elérésének kezelésére. A CA Single Sign-On pedig a régebbi alkalmazások, adatbázisok, valamint a kliens-szerver programok biztonságos végfelhasználói elérését egyszerűsíti. A két termék integrációja révén az ügyfelek:

nagymértékben egyszerűsíthetik napi számítástechnikai feladataikat a két megoldás valamelyikével védett erőforrások közötti zavartalan hitelesítésnek köszönhetően,
a hitelesítési konstrukciók kombinációját alkalmazhatják: a kényesebb alkalmazásoknál szükség esetén ismételt, erősebb hitelesítést követelhetnek meg.

Az integráció összhangban áll a CA stratégiai termékfejlesztési ütemtervével. Ennek célja egy olyan komplett, integrált és nyílt személyazonosság-kezelő és hozzáférés-szabályozó (IAM) architektúra kiépítése, amelyre támaszkodva az IT-szervezetek hatékonyabban védhetik egyre bonyolultabb környezetüket, és meg tudnak birkózni a külső és belső végfelhasználók bővülő számával. A megoldás emellett támogatja a CA jövőképét is, amely a nagyvállalati környezetre jellemző heterogén IT-erőforrások kezelésnek egységesítését és egyszerűsítését irányozza elő.

Az egyszeri bejelentkezés több platformra, szervezetre és az üzleti rendszerek több generációjára történő kiterjesztése óriási értéket jelent mind a végfelhasználók, mind pedig a biztonsági adminisztrátorok számára” – mutatott rá Bill Bartow, a CA személyazonosság-kezelő és hozzáférés-szabályozási megoldásokért felelős alelnöke. „Az SSO megoldások teljes körét lefedő megoldásával a CA egyedülállóan képes kielégíteni a napjaink nagyvállalatainál jelentkező, mind összetettebb szükségleteket.”

A CA SiteMinder és CA Single Sign-On termékek a CA Identity and Access Management (IAM) csomagjához tartoznak. A csomag elemei a személyazonosság-adminisztrációt, a felhasználói címtár (user directory) működését és a személyazonosság-föderációt, valamint a webszolgáltatások biztonságának megteremtését is támogatják. Az ágazat legteljesebb és legszorosabban integrált személyazonosság-kezelő és hozzáférés-szabályozó képességeit nyújtó CA IAM alkalmazáscsomaggal az ügyfelek biztonságosan felügyelhetik az IT-erőforrások széles körét – a mainframe, az osztott, az internetes és a mobil infrastruktúrákat is beleértve.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nehezebb lesz trükközni a jövőben a Black Friday akciókkal

Május végén hatályba lép egy jogszabály-módosítás, amelynek következtében a kereskedelmi vállalkozásoknak a kedvezményes ár mellett fel kell tüntetni az elmúlt legalább harminc napban alkalmazott legalacsonyabb árat is. Az árrendelet módosításának célja a kereskedők akciótartási gyakorlatának újraszabályozása és a fogyasztók megtévesztésének visszaszorítása, különös tekintettel az olyan országos kampányok során mint például az év végi Black Friday.

2022. május 23. 18:03

27. Év Menedzsere Díjátadó Gála

A Menedzserszövetség május 21-én, immáron 27. alkalommal rendezte meg legfontosabb és legkülönlegesebb eseményét, az Év Menedzsere Díjátadó Gálát, a magyar vállalatvezetők Oscar-ját, ahol a 2021-es év legkiválóbb vezetőit díjazták 8 kategóriában. 

2022. május 23. 14:59

Az ABB Robotics bemutatta a visszanyert tengeri műanyagot felhasználó kiskereskedelem jövőjét

A kiskereskedelem jövőjébe egy izgalmas 3D nyomtatási bemutatón keresztül nyerhettek bepillantást az érdeklődők egy ABB robot segítségével London egyik legjelentősebb áruházában, a Selfridgesben, az Oxford Streeten. A bemutatót áprilisban, egy kirakatban tekinthették meg a vásárlók, ahol láthatták azokat a különféle személyre szabott dizájntárgyakat, melyek egy ABB robot segítségével 3D nyomtatással készültek Parley Ocean Plastic-ból, azaz a Parley globális tisztítóhálózatából összegyűjtött tengeri műanyaghulladékból.

2022. május 23. 13:51

Innovatív képzési programban vehetnek részt a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

Második alkalommal rendezi meg a győri Széchenyi István Egyetem innovatív járműipari képzési programját, az Audi Development Campet az Audi AG és az Audi Hungaria támogatásával. A július 3-án kezdődő négyhetes, angol nyelvű táborban a hallgatók nemzetközi szaktekintélyektől, mentoroktól tanulhatnak, miközben valós ipari problémát oldanak meg, és akár karrierlehetőséget is nyerhetnek. Az érdeklődők május 31-ig jelentkezhetnek.

2022. május 23. 12:40

Hivatalos szakma lett a növényvédelmi drónpilóta

A technika fejlődése újabb szakmákat hívott életre Magyarországon. A drónok egyre többféleképpen hasznosíthatóak, már nemcsak a  filmiparban, hanem az agrárszektorban is. Ezt felismervén a Nébih kezdeményezésére új képzés indult: a növényvédelmi drónpilóta alapképzés. Magyarországon elsőként az ABZ Drone Kft. szerezte meg a jogot, hogy megszervezhesse és elindíthassa az oktatást.

2022. május 23. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20