Új személyazonosság-kezelési megoldás a CA-tól

forrás Prim Online, 2006. március 8. 14:46
A CA SiteMinder és a CA Single Sign-On termékek integrált változatának bevezetésével a CA tovább erősítette vezető pozícióját a személyazonosság-kezelő és hozzáférés-szabályozó megoldások globális piacán. Az új integrált megoldással problémamentesen megvalósítható az egyszeri bejelentkezés (SSO) a webes, a kliens-szerver, a mainframe és a föderatív környezeteket is magában foglaló, tágabb értelemben vett vállalati szervezetben. Segítségével a cégek csökkenthetik költségeiket, fokozhatják biztonságukat, és pontosabban követhetik a hatósági előírásokat.
Az egyszeri bejelentkezéssel a felhasználók több alkalmazáshoz vagy rendszerhez férhetnek hozzá anélkül, hogy közben eltérő felhasználónevekkel és jelszavakkal kellene bajlódniuk, vagy minden egyes új alkalmazás elérésekor ismételten meg kellene adniuk hitelesítési információikat.

„A nagyvállalati ügyfelek olyan biztonságos SSO-megoldást igényelnek, amely a futtató környezettől függetlenül az összes üzleti alkalmazást képes lefedni” – nyilatkozta Phil Schacter, a Burton Group alelnöke és csoportszintű szolgáltatási igazgatója. „A CA komoly előrelépést tett az átfogó és jól auditálható személyazonosság-kezelési és hozzáférés-szabályozási szemléletre épülő, integrált SSO megvalósítása felé. Az SSO-megoldásoknál erősebb jelszó-szabályokat lehet alkalmazni, rugalmasságuk pedig azt is lehetővé teszi, hogy a meglévő alkalmazások megváltoztatása nélkül, szakaszosan vezessék be a környezetben a többtényezős hitelesítési rendszert.”
A CA SiteMinder központosított biztonsági infrastruktúrát nyújt a belső és külső webhelyek felhasználói hitelesítésének és elérésének kezelésére. A CA Single Sign-On pedig a régebbi alkalmazások, adatbázisok, valamint a kliens-szerver programok biztonságos végfelhasználói elérését egyszerűsíti. A két termék integrációja révén az ügyfelek:

nagymértékben egyszerűsíthetik napi számítástechnikai feladataikat a két megoldás valamelyikével védett erőforrások közötti zavartalan hitelesítésnek köszönhetően,
a hitelesítési konstrukciók kombinációját alkalmazhatják: a kényesebb alkalmazásoknál szükség esetén ismételt, erősebb hitelesítést követelhetnek meg.

Az integráció összhangban áll a CA stratégiai termékfejlesztési ütemtervével. Ennek célja egy olyan komplett, integrált és nyílt személyazonosság-kezelő és hozzáférés-szabályozó (IAM) architektúra kiépítése, amelyre támaszkodva az IT-szervezetek hatékonyabban védhetik egyre bonyolultabb környezetüket, és meg tudnak birkózni a külső és belső végfelhasználók bővülő számával. A megoldás emellett támogatja a CA jövőképét is, amely a nagyvállalati környezetre jellemző heterogén IT-erőforrások kezelésnek egységesítését és egyszerűsítését irányozza elő.

Az egyszeri bejelentkezés több platformra, szervezetre és az üzleti rendszerek több generációjára történő kiterjesztése óriási értéket jelent mind a végfelhasználók, mind pedig a biztonsági adminisztrátorok számára” – mutatott rá Bill Bartow, a CA személyazonosság-kezelő és hozzáférés-szabályozási megoldásokért felelős alelnöke. „Az SSO megoldások teljes körét lefedő megoldásával a CA egyedülállóan képes kielégíteni a napjaink nagyvállalatainál jelentkező, mind összetettebb szükségleteket.”

A CA SiteMinder és CA Single Sign-On termékek a CA Identity and Access Management (IAM) csomagjához tartoznak. A csomag elemei a személyazonosság-adminisztrációt, a felhasználói címtár (user directory) működését és a személyazonosság-föderációt, valamint a webszolgáltatások biztonságának megteremtését is támogatják. Az ágazat legteljesebb és legszorosabban integrált személyazonosság-kezelő és hozzáférés-szabályozó képességeit nyújtó CA IAM alkalmazáscsomaggal az ügyfelek biztonságosan felügyelhetik az IT-erőforrások széles körét – a mainframe, az osztott, az internetes és a mobil infrastruktúrákat is beleértve.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akkumulátorok újrahasznosításával járul hozzá a fenntartható közlekedéshez a TIER és a Remondis

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER és a vezető újrahasznosítási szakértő, kommunális- és vízszolgáltató, a Remondis együtt tesznek a nyersanyagtakarékosság és a körforgásos gazdaság kialakításáért. A Remondis 16 európai országban, köztük Magyarországon is felel majd a több mint 160.000 TIER e-roller, elektromos kerékpár és e-moped elhasznált lítium-ion akkumulátorainak megfelelő kezeléséért. 

2022. július 4. 14:17

Az ABB E-mobility megnyitotta eddigi legnagyobb DC villámtöltőket gyártó üzemét

Az ABB E-mobility a toscanai Valdarnóban megnyitotta a vállalat eddigi legnagyobb, DC villámtöltőket gyártó üzemét, az E-mobility Centre of Excellence-t, s ezzel megerősítette globális vezető pozícióját az elektromos járművek (EV-k) töltési megoldásai terén.  

2022. július 4. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24