Professzionális minőségű Canon PIXMA Pro sorozat

forrás Prim Online, 2006. március 9. 16:49
A Canon két új, professzionális fotósoknak szánt nyomtató-készülék, a PIXMA Pro9500 és a Pro9000 megjelenését jelentette be.
Az új, bővített A3-as formátumú profi tintasugaras nyomtatókkal a PIXMA Pro választási lehetőséget kínál a felhasználók számára: az új „Lucia” pigment-festékekre épülő 10 színű festékrendszert használó Pro9500 a legszigorúbb kereskedelmi követelményeknek is megfelel, kiváló minőségű, tartós színes és egyszínű nyomatokat készít. A Pro9000 8 színű színezék-alapú festékrendszert használ, és általános nyomtatási feladatokra alkalmas, ezek között is leginkább kiváló minőségű, magasfényű fotónyomtatásra. A PIXMA Pro nyomtatók egyaránt kiaknázzák a legfontosabb Canon-technológiák – például a FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) nyomtatófejek – és a cég háztartási és professzionális nyomtatók piacán szerzett tapasztalatának előnyeit. A professzionális kategóriába tartozó új PIXMA Pro berendezések remekül kiegészítik a Canon D-SLR (digitális tükörreflexes) EOS fényképezőgépeit és kibővítik a PIXMA termékek választékát.

A PIXMA Pro készülékek legfontosabb jellemzői:


A3+ méret, 4800 x 2400 dpi felbontás, 3 pikoliteres3 vagy kisebb cseppméret a kiemelkedő minőségű, professzionális fotónyomatok biztosításához

10 színű festékrendszer „Lucia” pigmentfestékekkel (Pro9500) a kereskedelmi szintű tartósság biztosításához; háromfestékes egyszínű rendszer a kifinomult fekete-fehér nyomatokhoz, az alacsony metamerizmus (különböző megvilágításnál fellépő színeltérések) és a kevésbé szemcsés képek érdekében.

Széles árnyalati terjedelem, 8 színű színezék-alapú festékrendszer (Pro9000), ChromaLife100 rendszer a kivételes élettartam érdekében és a Canon fényes felületű nyomathordozóinak támogatása

Különálló tintapatronos rendszer: maximális hatékonyság és minimális veszteség

Új tervezési koncepció, az EOS DIGITAL-hoz hasonló professzionális jellemzők, például textúrázott fém nyitófedél (fémfedél csak a Pro9500-nál)

Erős és teherbíró konstrukció professzionális használatra, csúcskategóriás belső és külső alkatrészek – fém kiadógörgők, vastagabb lemezek

Sík papírút a vastag anyagok használatához, kényelmes elülső lapadagolás az automatikus felső lapadagoló kiegészítésére.

Új szoftverek a profi fotósoknak, köztük az Easy-PhotoPrint Pro, egy Adobe Photoshop CS/CS2 bővítőmodul a profi képelőállítási munkafolyamatokhoz

Közvetlenül a nyomtató illesztő-programjából elérhető fejlett színkezelés ICC-profil támogatással

A készülék optimalizálva van a képfeldolgozási paramétereket azonosító kamerán belüli Picture Style alkalmazással felszerelt EOS DIGITAL gépekhez: továbbfejlesztett, professzionális szintű közvetlen nyomtatási funkciók

Mac és PC rendszerekkel is használható

Színezékalapú vagy pigmentfestékes rendszerek


A Pro9500 és Pro9000 nyomtatók lehetőséget adnak a kétféle festékrendszer közötti választásra.

A Pro9500 egy 10 színű, újfajta összeállítású „Lucia" pigmentfestékből álló festékrendszert használ. „Lucia” festék található az új, nagyformátumú (17 hüvelykes) imagePROGRAF iPF5000 berendezésben is, és ott is kivételes képtartósságot eredményez. A pigmentfesték ipari szabványnak számít a professzionális fotónyomtatási és művészeti reprodukciós alkalmazásokban. A Photo Black, Matte Black és Gray (fotófekete, mattfekete és szürke) festék kontrasztosabb képeket és alacsonyabb fokú metamerizmust eredményez, továbbá feltűnően csökkenti a szemcsézettséget, miközben kivételesen semleges fekete-fehér nyomatok készíthetők vele. A Pro9500 kiemelkedő minőségű teljes színvisszaadású színes nyomtatásra is képes.

A 8 színű, színezékalapú festékrendszert használó – és a Canon ChromaLife100 technológiáját kiaknázó – Pro9000 ideálisan illeszkedik azoknak a profi és gyakorlott amatőr fotósoknak az igényeihez, akik prioritásai között előkelő helyen szerepel a ragyogó színű kimenetek széles választékának készítése, köztük a tükörfényes A3+ méretű professzionális minőségű képeké.

Professzionális nyomtatás és digitális munkafolyamatok

A PIXMA Pro sorozat a profi stúdiókban való felhasználásra készült; korszerű munkamódszereket kínál a gyorsabb és kényelmesebb eredmény eléréséhez a digitális SLR-kamerákkal együtt használva.

A Pro9500 és a Pro9000 nyomtatók fejlett szoftveralkalmazásokkal is fel vannak szerelve, ezek közé tartozik az Easy-PhotoPrint Pro, egy Adobe Photoshop CS/CS2 bővítőmodul, amely a professzionális képfeldolgozási munkafolyamatok kialakítását szolgálja a Photoshopban.

Az Easy-PhotoPrint Pro például a következő funkciókkal rendelkezik:

Mintanyomtatás – több kép nyomtatható egy lapra úgy, hogy a rendszer mindegyikre automatikusan eltérő színegyensúlyt, világosságértéket és kontrasztot használ, így a fotós kiértékelheti a különféle nyomtatási paraméterek hatásait
ICC színprofilok közvetlen elérése a minél nagyobb színhűség biztosítására
RAW képnyomtatás – a Canon Digital Photo Professional version 2.1 alkalmazással együtt használva megoldja, hogy ne kelljen a RAW képeket a nyomtatás előtt TIFF/JPEG formátumba menteni

A PIXMA Pro9500 és Pro9000 nyomtatókkal emellett professzionális módon lehet közvetlenül nyomtatni a Picture Style szoftverrel rendelkező Canon EOS DIGITAL kamerákról. Ez a lehetőség közvetlen kézi színállítást tesz lehetővé, és így a képek a PictBridge csatolón keresztül precízen beállított jellemzőkkel nyomtathatók.
Kulcsszavak: Canon kamera printer

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Villámgyors nyomtatás, szkennelés mostantól bárhonnan indítható

A Xerox történelmének eddigi legnagyobb portfólió megújítása részeként a napokban mutatta be a vállalat két friss, AltaLink családjához tartozó modellsorozatát a  ConnectKey képes C8000 és B8000 sorozatot. Ez a technológia hatalmas előrelépést jelent a dokumentumkezelési szektorban. A ConnectKey révén ugyanis a hagyományos nyomtatók olyan okos, egymással összekapcsolódó munkahelyi asszisztensekké alakíthatóak át, amelyek elősegítik az üzleti vállalkozások fejlődését.

2017. június 19. 12:32

Magyarországon is elérhető a KKV-k igényeire szabott, nagy sebességű, A3-as multifunkciós nyomtató

Az Epson új WorkForce Enterprise ökológiailag hatékony üzleti másolók szupergyors, akár 100 oldal/perc nyomtatási sebességre képesek. Az irodai, színes, A3-as nyomtató olyan környezeti előnyökkel rendelkezik, amelyeket csupán a tintasugaras technológia képes biztosítani, így alacsony energiaigényű, kevesebb kellékanyagot használó megoldást jelent, akár a lézeres fénymásolók áráért. 

2017. június 13. 13:23

Bemutatkozott az OKI új fehér toneres nyomtatója

Az OKI a május 8. és 12. között megrendezett FESPA szakvásár egyik fő támogatójaként Hamburgban mutatta be a reklámdekorációs piacra szánt legfrissebb termékkínálatát. A nagy formátumú és kreatív nyomtatási megoldásokat felvonultató eseményen debütált a Pro8432WT új, fehér toneres nyomtató, amely a házon belüli transzfernyomtatást a piacon egyedülálló, kis méretével segíti elő.

2017. május 16. 12:35

Az Epson SureColor SC-S sorozatú ecosolvent nyomtatók kategóriájuk legkedveltebb készülékei Európában

Az Epson SureColor SC-S terméksorozatának széles formátumú nyomtatói jelenleg kategóriájuk legnépszerűbb ecosolvent tintatechnológiát alkalmazó készülékei Nyugat-Európában. Az Infosource által végzett független kutatásából kiderült, hogy ezen nyomtatók piacán az Epson részesedése – a 2015-ös 9%-hoz képest, ami akkor az 5. helyet jelentette – 2016 végéig 28,4 százalékra nőtt, ami a lista vezetőjévé tette a japán gyártót.

2017. május 16. 10:15

Hatékonyság és biztonság mindenek felett

A HP Inc., a nyomtatóipar világelső vállalata megkezdte legújabb A3 multifunkciós nyomtatóinak szállítását több mint 80 országba, a világ legnagyobb piacaira. Ez a következő generációs portfólió 54 eltérő termékváltozatot foglal magában, így a hivatalos értékesítési partnerek maximálisan személyre szabott megoldásokat kínálhatnak ügyfeleik számára.

2017. április 26. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közterületet neveztek el a neves informatikusról, Jánosi Marcellről

2017. június 22. 10:22

Generációs ugrást hoz a technológiában az 5G Koalíció

2017. június 19. 15:16

Gyorsítja külföldi terjeszkedését a Codecool programozóiskola

2017. május 18. 11:11

Google: Bagoly-algoritmussal a hamis hírek ellen

2017. április 27. 15:15
cloudappsportal.com