Matsushita: ősszel jelenhetnek meg Európában az első Bluray lejátszók

Milkovits Gábor, 2006. március 10. 09:09
A Panasonic és JVC termékeket gyártó és forgalmazó Matsushita idén ősszel tervezi piacra dobni Európában az első Bluray kéklézeres DVD lejátszókat.
A Bluray formátumú következő generációs DVD eszközök valószínűleg az Egyesült Államokban debütálnak majd: a Samsung legalábbis ekkorra ígérte első lejátszója tengerentúli forgalmazását, miközben európai terveket nem említett. Ezekről elsőként Joachim Reinhart, a Matsushita európai elnöke beszélt a CeBIT-en, hozzátéve, hogy a cég 25 GB-os egy- és 50 GB-os kétrétegű, illetve írható és újraírható Panasonic BD lemezeket is megjelentet, még tavasszal. Ezek gyártását már meg is kezdték Japánban.

A megosztott elektronikai iparág eközben javában készül a kéklézeres DVD-k megjelenésére: miközben szinte minden gyártó valamelyik, a Bluray vagy a HD DVD táborhoz tartozik, a Hewlett-Packard után most az LG és a Fujitsu-Siemens is bejelentette, hogy mindkét platformot támogató eszközöket tervez forgalomba hozni.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű memória munkaállomásokhoz és felső kategóriás asztali számítógépekhez

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY a Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM memóriával bővítette DDR5 memóriacsaládját. Az új, túlhúzható szerverosztályú memóriamodult a következő generációs munkaállomások és felső kategóriás asztali gépek számítástechnikai igényeinek kielégítésére tervezték.

2023. március 20. 21:23

Már a hazai gamerek is lecsaphatnak az LG 240 Hz-es képfrissítésre képes OLED monitorjaira

Már Magyarországon is elérhetőek az LG legújabb top kategóriás gaming OLED monitorjai. A 45 colos képátlójú 45GR95QE-B és a 27 colos 27GR95QE-B UltraGear OLED kijelzők az élénk színek és a mélyfekete árnyalatok megjelenítése mellett maximálisan gördülékeny játékmenetet garantálnak: másodpercenként akár 240 képkocka megjelenítésére képesek, mindezt ultraalacsony válaszidő mellett. A 45 colos modell hajlított képernyője extra nagy görbületű, így a teljes képernyőfelületen tisztán, torzulás nélkül láthatóvá válik minden részlet, ezzel kielégítve a haladó és profi játékosok minden igényét.

2023. március 20. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20