Kontrasztarány-fokozó technológia az LG-től

forrás Prim Online, 2006. március 10. 12:51
Az LG Electronics (LG) olyan FLATRON-t mutatott be, amely DFC-vel, azaz kontrasztarány-fokozó technológiával van ellátva. Ez a jelenleg kapható legmagasabb kontraszt arányt eredményezi: 1600:1 (egyes modellekben 1400:1).
Az LG világelső, 1600:1 kontraszt arányt biztosító DFC technológiája tisztább, élesebb, és intenzívebb képet nyújt a felhasználóknak. A DFC ún. ‘MOVIE MODE’ módozatban működik, amelyet a legerősebb fényerejű mozgóképhez optimalizáltak, mindemellett különböző (kisebb) fényerő szinteken is kiválóan alkalmazható.

Napjainkban a monitor-használat egyre terjed, alkalmazása pedig egyre bővül. Elsődleges funkciója már rég nem a munkára szorítkozik, hanem egyre többen használják szórakozásra. A multifunkciós monitorok korában a DFC-s LG monitorok kibővítik a lehetőségek tárházát, így hollywoodi mozifilmeket, animációkat, TV adást, sőt sportmérkőzéseken történő gyors mozdulatokat is kiváló minőségben nézhet LCD képernyőjén.

Az LG DFC-je az ún. ‘Smart Function’ intelligens funkciót aktiválva automatikusan beállítja az optimális kontraszt arányt az adott képhez. Az input képet elemzi, majd a tökéletes képminőséghez igazítja a kontraszt arányt. Ily módon a DFC speciális alkalmazása akkor a leghasznosabb, amikor sötét képeket jelenítünk meg a képernyőn.

A DFC bemutatása azt bizonyítja, hogy az LG megkülönböztetett termékeket kínál és a felhasználónak nyújtott előnyökre helyezi a hangsúlyt. Mr. Sang Han Yoon, az LG Electronics Digital Display Company ügyvezető elnök-helyettese és igazgatója elmondta: „a DCF technológia kapcsán az LG életmód-szemlélete és fogyasztó-központú stratégiája kerül reflektorfénybe a vállalat digitális kijelző üzletágán belül. Az LG a közelmúltban bemutatott továbbfejlesztett modellel tovább folytatja a trendet, és a digitális kijelző iparág globális vezetőjeként pozícionálja magát.”

„Az LG célja, hogy 2010-re a globális kijelző piac élére kerüljön, 10 milliárd amerikai dolláros értékesítés elérésével. Hogy ezt a célt elérje, az LG arra fog összpontosítani, hogy erősítse vezető pozícióját a technológia és az új szabványok terén”, tette hozzá.

Az LG innovatív képminőség-fokozó technológiája, a DFC, számos FLATRON LCD monitor szériába beépítésre kerül majd: LX70, LX52, LX19, LX60, LX82.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás