Az LG Blu-ray HD DVD kombót tervez

Genda Csongor Zoltán, 2006. március 12. 20:24
A koreai LG elektronikai konszern még a januári CES rendezvényen hírt adott a BD199 nevet viselő Blu-ray készülékének érkezéséről, azonban James Kim, a vállalat európai részlegének vezetője a napokban bejelentette, hogy a jövőben a HD DVD formátumot is támogatnák.
A BD199 az eredeti tervek szerint tavasszal került volna az üzletek polcaira, azonban ez most elmarad, mivel a konszern jelenleg egy mind a két szabványt támogató kombó eszköz kifejlesztésére koncentrál, amely megjelenése a harmadik vagy legkésőbb a negyedik negyedévben várható. Az új készülék ugyan mindkét utódformátum lejátszására alkalmas lesz, azonban az első modellekkel csakis Blu-ray lemezeket lehet majd írni. Hasonló lépésre szánta el magát korábban a Samsung is, akik még tavaly ősszel bejelentették egy mind a két standarddal kompatibilis lejátszó kifejlesztését, most pedig az LG is úgy döntött, hogy nem elégszenek meg a DVD-piac tortájának csak egy kis szeletével. A koreai vállalat képviselői az árat illetően nem közöltek információt.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények digitális felzárkóztatására. Ezen törekvés mentén a társaság leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Delta Informatika Zrt-vel közösen összesen 1 000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Debreceni Szakképzési Centrum eszközparkjának fejlesztéséhez.

2021. november 29. 12:20

Bemutatjuk az új XPS asztali számítógépet

A Dell Technologies bemutatta legújabb XPS asztali számítógépét, amely számos új teljesítménynövelő technológiát és erősebb hűtési megoldást tartalmaz, illetve elődjénél csaknem 42 százalékkal nagyobb. Az eddigi legerősebb XPS asztali modellt visszafogott, minimalista váz jellemzi, miközben kiemelkedő teljesítményt nyújt a kreatív szakembereknek és a játékosoknak.

2021. november 28. 14:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12