Az LG Blu-ray HD DVD kombót tervez

Genda Csongor Zoltán, 2006. március 12. 20:24
A koreai LG elektronikai konszern még a januári CES rendezvényen hírt adott a BD199 nevet viselő Blu-ray készülékének érkezéséről, azonban James Kim, a vállalat európai részlegének vezetője a napokban bejelentette, hogy a jövőben a HD DVD formátumot is támogatnák.
A BD199 az eredeti tervek szerint tavasszal került volna az üzletek polcaira, azonban ez most elmarad, mivel a konszern jelenleg egy mind a két szabványt támogató kombó eszköz kifejlesztésére koncentrál, amely megjelenése a harmadik vagy legkésőbb a negyedik negyedévben várható. Az új készülék ugyan mindkét utódformátum lejátszására alkalmas lesz, azonban az első modellekkel csakis Blu-ray lemezeket lehet majd írni. Hasonló lépésre szánta el magát korábban a Samsung is, akik még tavaly ősszel bejelentették egy mind a két standarddal kompatibilis lejátszó kifejlesztését, most pedig az LG is úgy döntött, hogy nem elégszenek meg a DVD-piac tortájának csak egy kis szeletével. A koreai vállalat képviselői az árat illetően nem közöltek információt.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Kingston FURY tovább színesíti a DDR5 termékcsalád megjelenését

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY fehér hőelosztóval ellátott modellekkel egészítette ki díjnyertes Kingston FURY DDR5 memóriamodul-családját, még több lehetőséget biztosítva azok számára, akik minden szempontból kiemelkedő rendszert kívánnak építeni.

2023. március 28. 15:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08