Európai kérdőjelek a biometrikus azonosítás körül

Kiss Ádám Zoltán, 2006. március 16. 10:30
Jóllehet az EU teljes sebességgel készíti elő a biometrikus azonosítóval ellátott útlevelek kibocsátását, az unió adatvédelmi felelőse szerint könnyen veszélyes lehet ilyen technológia használata.
Peter Hustinx keményen kritizálta az EU vezetésében tapasztalható fenntartások nélküli hitet a biometrikus megoldásokban, mivel szerinte nem mérték fel teljesen, milyen következményei lehetnek egy ilyen technológia bevezetésének. Hustinx szerint az egymással kapcsolatban levő hatalmas adatbázisok kialakulásával újra kellene gondolni az EU adatvédelmi doktrínáit, különösen egy ennyire személyes adatokat tartalmazó módszer alkalmazása esetén. Véleménye szerint az adatbázisok létrehozása, összekapcsolása, és átjárhatóságának biztosítása közben nem fordítanak elegendő figyelmet az adatvédelmi megoldások párhuzamos fejlesztésére, márpedig az új nyilvántartások új megoldásokat kívánnak meg ezen a területen is, különben az új kihívásokra csak féloldalas választ ad az Európai Unió.
Kulcsszavak: személyazonosítás EU

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17