Siemens-közreműködéssel épül a T-Com új nagy sebességű hálózata

Kovács Attila, 2006. március 17. 18:17
A Deutsche Telekom AG új szélessávú hálózata az 50 Mbit/sec-ig terjedő átviteli sebességekkel még a széles sávra legéhesebb szolgáltatások számára is, mint pl. a TV-minőségű videó, elégséges tartalékot bocsát rendelkezésre. Erről gondoskodik az az infrastruktúra, amelyet a Siemens Communications ágazata a nagy sebességű hálózat felépítéséhez szállít.
A DT vezetékes üzletága, a T-Com 500 millió eurót költ az új hálózatra. Első lépésként tíz német város fogja ennek előnyeit élvezni. A beruházás egy részét a VDSL2 ((Very fast Digital Subscriber Line) technikára fordítják, amely a már széles körben elterjedt DSL továbbfejlesztése.

A T-Com fontos partnereként a Siemens Com szállítja Surpass-portfóliójából a világon első, teljesen a szabványnak megfelelő VDSL2 rendszereket, mégpedig három komponenst: DSLAM-okat (DSL Access Multiplexer), Gbit-Ethernet switcheket és Broadband Remote Access Servereket (BRAS). A multiservice-re képes Surpass IP-DSLAM-oknak lesz köszönhető az 50 Mbit/sec-ig terjedő átviteli sebesség (az eddigi hagyományos, ADSL-alapú csatlakozások max.16 Mbit/sec-os sávszélességével szemben). Sőt, a WAN-hálózati átvitel tekintetében az új rendszerek tízszeres teljesítmény-növekedést hoznak. A Gbit-Ethernet switchek pedig különösen nagy megbízhatóságot, hatékony sávszélesség-menedzsmentet és problémamentes hálózat-üzemeltetést tesznek lehetővé a T-Com számára. A központi vezérlőegységek szerepét a Juniper szélessávú távoli elérési (remote access) szerverei (BRAS) töltik majd be. Ezek biztosítják az adatkapcsolatot (data link), és hardver-alapú, késleltetés mentes továbbítással garantálják a videofilm-átvitelt (video streaming).
Kulcsszavak: T-Com Siemens

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Babakocsikhoz fejleszt intelligens hajtásrendszert a Bosch

Hetes erősségű szél süvít a Beaufort-skála szerint, a levegő 60 km/h sebességgel áramlik a babakocsi körül, amelynek teteje ugyan már vadul lobog – maga a kocsi azonban nem mozdul a helyéről, pedig sem rögzítőfék, sem pedig emberi kéz nem tartja. Ezen feladatokat a Bosch új eStroller-rendszere veszi át, amely jóval több puszta elektromos hajtásnál.  

2019. október 10. 15:36

Korlátlan net és beszélgetés feltöltőkártyásoknak is

Korlátlan net, korlátlan beszélgetés, ez az igény azokban is sokszor felmerül, akik azért használnak felöltőkártyás előfizetést, mert kontrollálni szeretnék a költségeiket. A Telekomnál már a feltöltőkártyás ügyfelek számára is elérhetők a korlátlan csomagok, így október elsejétől a Dominósok is átélhetik a korlátlanság élményét. Az új Domino konstrukciókat belföldi használatra hozták létre. 1, 3 vagy 30 napos konstrukciókban.

2019. október 6. 12:11

A Samsung Galaxy S10 telefonok szoftverfrissítésével már egyes Galaxy Note10 funkciók is elérhetők

A Galaxy Note10 és Note10+ telefonok innovatív eszköztárával a felhasználók egyszerre lehetnek kreatívak és hatékonyak. Az európai piacokon szeptember 23-tól*  elérhető frissítéssel a Samsung a Galaxy S10e, S10, S10+ és S10 5G**  telefonokon is bemutatkoznak olyan funkciók, mint az AR-irkafirka, a videószerkesztő vagy a Kapcsolódás a Windowshoz lehetőség. 

2019. október 3. 16:44

A CIB Bank ügyfelei is élvezhetik az Apple Pay szolgáltatást

A CIB Bank elérhetővé tette CIB Visa Inspire kártyával rendelkező ügyfelei számára az Apple Pay szolgáltatást, amely nemcsak egyszerű és biztonságos, de minden eddiginél gyorsabb és kényelmesebb mobilfizetési módot biztosít.

2019. október 2. 14:20

Időseknek tevezett okostelefonok

A technológiai újításoknak köszönhetően a világunk folyamatosan változik, a mobiltechnológia fejlődése pedig különösen gyors. Miközben a legtöbb ember az újdonságok előnyeit élvezi, addig az idősebb generáció tagjai gyakran lemaradnak, mert egyszerűen nem tudnak lépést tartani az új trendekkel. Ez azonban nem jelenti azt, hogy le kéne mondaniuk az innovációkban rejlő előnyökről: számos okostelefonokban találhatók már olyan szolgáltatások, amelyek támogatják őket, vagy akár az életüket is megmenthetik!

2019. szeptember 27. 12:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás