Önmegsemmisítő USB meghajtó

Kiss Ádám Zoltán, 2006. március 18. 20:17
"Ez az üzenet 15 másodpercen belül megsemmisíti magát", tv-sorozatokból lehet ismerős ez a kijelentés, valami hasonlóval próbálkozik a Kingston is.
A jó minőségű memóriachipjeiről ismert gyártó vetélytársaihoz hasonlóan valami újat próbál USB meghajtóiba csempészni, hogy kiemelje őket a tömegből. Mivel az ilyen szközök szinte egyetlen egységből, egy flash memóriachipből állnak, hatalmas a kínálat, a vetélkedés, pedig puszta árversenybe torkollt. Az egyik kitörési lehetőség az adatvédelem, a Kingston Data Traveler Elite Privacy Edition is itt erősít rá. A 4 GB-os kapacitású készülék 128 bites AES kódolást használ minden adat írásakor, így magas biztonsági szintű védelmet hoz létre. A biztonságtechnikai szakértők azonban azért nem szokták általában önmagában elegendőnek tartani ezt a védelmet, mert az eszköz elvesztése esetén a rosszindulatú megtaláló korlátlan időt szentelhet e védelem feltörésének. A Kingston Privacy Edition azonban csak 25 jelszóbeviteli próbálkozást engedélyez, és ezek után nem csupán zárolja az adatokat, de törli is azokat a flashmemóriából.
Kulcsszavak: USB Kingston

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59