eMagyar portál indul az eMagyar pontok együttműködésének elősegítésére

forrás Prim Online, 2006. március 20. 14:51
Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Hámos László a HHRF (Magyar Emberi Jogok Alapítványa) elnöke elindította az eMagyar portált, amely 330 határon túli helyszínen működő eMagyar pont hálózatként történő együttműködését segíti elő.
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) “Szülőföldön az információs társadalomba” programjának köszönhetően 330 helyszínt számláló eMagyar pont hálózat működik nemcsak a Kárpát-medencében, hanem a tengerentúlon is. Az ingyenesen vagy kedvezményes áron internetezési lehetőséget biztosító közösségi helyek a határon túli magyarok világhálóhoz jutását segítik elő.

A www.emagyar.net címen ma induló eMagyar portállal az IHM az eMagyar pontok üzemeltetőit kívánja bekapcsolni a hálózat működésébe. A portál az általános információkon kívül (a “Szülőföldön az információs társadalomba” program célja és megvalósulása, a Magyarság az Információs Társadalomban Testület tevékenysége), tartalmaz majd régió-specifikus adatokat is, illetve lehetőséget biztosít minden eMagyar pont számára, hogy bekapcsolódjon a portál tartalomfejlesztésébe, és ezzel a világban élő magyarságról, valamint a helyi intézményekről és kezdeményezésekről szolgáljon információval. Az IHM és a határon túli magyar szervezetek célja a portál létrehozásával egy közös fórum biztosítása a folyamatos szakmai párbeszédhez, illetve fejlesztési stratégiák közös kidolgozásához.

Az eMagyar portál tartalommal való folyamatos feltöltését szerkesztőbizottság végzi, amelyben minden régió képviselteti magát.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bet365 – két évtizede a sportfogadás szolgálatában

Közel 20 éves a Bet365 brit bukméker oldal, amely a különféle sportfogadásokon felül kaszinós játékokat is kínál a fogadni vágyó felhasználók számára.

2020. január 23. 20:25

Banksy végre Budapesten!

Isztambul, Amszterdam, Antwerpen, Melbourne, Auckland, Toronto, Berlin, Bukarest, Kolozsvár és Párizs után végre Budapesten is láthatunk Banksy, a földkerekség legismertebb graffiti művészének világát bemutató kiállítást. Az ART OF BANKSY mintegy 70 művön keresztül mutatja be az “ismeretlen zseni” művészetét a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében, február 1-től a Tesla Loftban.

2020. január 20. 16:56

Nemzetközi díjat nyert a Sound biztonsági programja

Szerdán késő este kezdődött a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjátadó gálája a hollandiai Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja hozta el a fődíjat.

2020. január 16. 16:13

Ezek az újdonságok érkeznek jövőre az HBO GO-ra

Lassan lezárul 2019 és ezzel együtt az évtized is. Ahogy megszokhattuk, az HBO igyekszik minden évben a legjobb tartalmakat, legizgalmasabb sorozatokat elhozni az előfizetőknek. Az alábbi összeállítás bemutatja, hogy milyen új sorozatok, új évadok, európai saját gyártású címek illetve vásárolt tartalmak érkeznek az HBO online videótárába 2020-ban.

2019. december 24. 14:06

John Newman a SZINen

A hazai fesztiválfanok egyik legszeretettebb világsztárja, a kirobbanó erejű koncertjeiről ismert John Newman 2020 augusztus végén, az utolsó hazai nagyfesztiválon, a Szegedi Ifjúsági Napokon lép majd fel. A SZIN szervezői most a karácsonyfa alá tettek három hazai kedvencet is: jön majd Szegedre a Magna Cum Laude, a Bagossy Brothers Company és a 2020-ban 20. születésnapját ünneplő 30Y is. SZIN 2020: augusztus 26-29-ig.

2019. december 19. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás