Online szolgáltatást tervez a Sony a PS 3-hoz

Milkovits Gábor, 2006. március 23. 11:11
A Sony a PlaySation 3 következő generációs játékkonzol mellé egy a Microsoft Xbox Live-hoz hasonló, komplex online szolgáltatást tervez beindítani.
A jelenlegi munkanevén „PlayStation Network Platform” (PlayStation Hálózati Platform) elnevezés alatt szereplő alapváltozat, amelynek fő funkciója az online többszereplős játékok és a játékos-fórumok hátterének biztosítása lenne, a Sony tervei szerint ingyenes lesz. A játékletöltéseket kínáló prémium verzió valószínűleg fizetős lesz, ám ennek részletei még nem láttak napvilágot. Mindezeket Phil Harrison, a Sony számítógépes szórakoztató részlegének feje jelentette be, egy játékfejlesztőknek tartott fórumon. A rivális Microsoft tavaly novemberben, az Xbox 360 piaci startjával egy időben indította be a konzolhoz kötődő Xbox Live internetes szolgáltatását, amely azonnali slágernek bizonyult a játékosok körében.

A Sony, amely PlayStation játékgépeivel dominanciára törekszik a piacon, nemrég jelentette be, hogy októbernél előbb nem hozza forgalomba következő generációs PS 3 konzolját. Szakértők szerint ennek ellenére hosszabb távon a PS 3 lesz a legsikeresebb készülék, maga mögé utasítva a Microsoft Xbox 360-at, illetve a Nintendo Revolution-t.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás