eCall – intelligens segélyhívó rendszer a biztonságosabb közlekedésért

forrás Prim Online, 2006. március 23. 16:44
A mai napon Budapesten, több mint 60 fő részvételével, 10 EU tagállam, valamint ipari és a szabványosítási szervezetek részvételével került megrendezésre az eCall szakértői ülése. Az Európai Bizottság Információs Társadalom Főigazgatósága az új tagállamok régióközpontjának tekinti Magyarországot, ezért kérte fel az Informatikai és Hírközlési Minisztériumot az ülés megrendezésére, mely lehetőséget ad arra, hogy az Európai Unió új tagállamai tanulhassanak az eCall bevezetésében élenjáró országok tapasztalataiból és megvitathassák a felmerült problémákat.
Az eCall rendszer annak az eSafety kezdeményezésnek a része, melynek célkitűzése a járművek biztonságosságának és intelligenciájának fokozása az információs és kommunikációs technológiák felhasználásával. Az eCall egy harmonizált, pán-európai segélyhívó rendszer, melynek megvalósulásával a járművekbe épített eCall eszköz egy baleset esetén segélyhívást intéz a legközelebbi segélyhívó központ felé. Az eCall hívás kezdeményezhető manuálisan, de egy súlyos baleset esetében a jármű automatikusan küldi a vészjelzést. Az eCall a baleset helyére vonatkozó pontos információt a legközelebbi segélyhívó központnak küldi, amivel – életekben is mérhető mértékben – csökken majd a mentőcsapatok helyszínre érkezésének ideje.
Az eCall kezdeményezés célja, hogy az eCall-t az Unióban minden járműben alkalmazzák, és az egységes segélyhívó rendszer Európa-szerte működjön A több, mint 100 millió személy számára biztosítandó összeurópai szolgáltatás a tervek szerint 2009. évben kezdené meg működését.

Kulcsszavak: EU security autószolg IHM

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tanulj meg e-rollerezni, e-motorozni

Egyre több elektromos közlekedési eszköz jelenik meg a főváros utcáin – ami természetesen megosztja a budapestieket. A környezetvédelem hívei örülnek, mások viszont nem mindig felhőtlenül boldogok. Ahhoz, hogy gördülékeny legyen az együttélés, és még könnyebben megtalálhassák a helyüket a város életében az új típusú közlekedési eszközök, néhány dolgot mindenkinek érdemes megtanulnia. Ezek közül a legfontosabbat az Ogre & Co vezetője, Tóth-Báló Tamás össze is szedett számunkra.

 

2019. szeptember 21. 01:30

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás