eCall – intelligens segélyhívó rendszer a biztonságosabb közlekedésért

forrás Prim Online, 2006. március 23. 16:44
A mai napon Budapesten, több mint 60 fő részvételével, 10 EU tagállam, valamint ipari és a szabványosítási szervezetek részvételével került megrendezésre az eCall szakértői ülése. Az Európai Bizottság Információs Társadalom Főigazgatósága az új tagállamok régióközpontjának tekinti Magyarországot, ezért kérte fel az Informatikai és Hírközlési Minisztériumot az ülés megrendezésére, mely lehetőséget ad arra, hogy az Európai Unió új tagállamai tanulhassanak az eCall bevezetésében élenjáró országok tapasztalataiból és megvitathassák a felmerült problémákat.
Az eCall rendszer annak az eSafety kezdeményezésnek a része, melynek célkitűzése a járművek biztonságosságának és intelligenciájának fokozása az információs és kommunikációs technológiák felhasználásával. Az eCall egy harmonizált, pán-európai segélyhívó rendszer, melynek megvalósulásával a járművekbe épített eCall eszköz egy baleset esetén segélyhívást intéz a legközelebbi segélyhívó központ felé. Az eCall hívás kezdeményezhető manuálisan, de egy súlyos baleset esetében a jármű automatikusan küldi a vészjelzést. Az eCall a baleset helyére vonatkozó pontos információt a legközelebbi segélyhívó központnak küldi, amivel – életekben is mérhető mértékben – csökken majd a mentőcsapatok helyszínre érkezésének ideje.
Az eCall kezdeményezés célja, hogy az eCall-t az Unióban minden járműben alkalmazzák, és az egységes segélyhívó rendszer Európa-szerte működjön A több, mint 100 millió személy számára biztosítandó összeurópai szolgáltatás a tervek szerint 2009. évben kezdené meg működését.

Kulcsszavak: EU security autószolg IHM

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a “MARADJ OTTHON!” kampányban. Közösen indítják el a virtuális “MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL”-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

2020. március 21. 19:05

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Unibet – online fogadás a minőség és a biztonság szolgálatában

A nagymúltú bukméker iroda, az Unibet több mint 20 éve van jelen a piacon, ezzel az egyik legrégebbi szerencsejáték szolgáltatónak számít. A fogadóiroda magas kezdőbónuszokkal, színes kínálattal és széleskörű funkcionalitással igyekszik kielégíteni a felhasználók elvárásait és igényeit.

2020. január 29. 20:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás