CSRwire: "hírdoboz" típusú RSS szolgáltatás a társadalmi felelősségről

MTI Sajtóadatbank, 2006. március 27. 10:04
A CSRwire célzott elosztó hálózata 2006 első negyedévében is folytatta terjeszkedését: szindikátusa hét új partnerrel bővült, és beindult a "hírdoboz" típusú RSS szolgáltatás is.
A CSRview célzott elosztó hálózatának szerves részét képező szindikátusi partnerek olyan szervezetek, amelyek a CSRwire élő hírszolgáltatását megjelenítik honlapjukon, így a CSRwire sajtóközleményei és nem pénzügyi jellegű jelentései nagyságrendekkel több olvasóhoz jutnak el. A CSRwire új "hírdoboza" kényelmes lehetőséget kínál a különféle szervezeteknek arra, hogy a CSRwire élő hírszolgáltatását a saját honlapjukon is megjelenítsék.

A CSRwire ügyfelei könnyen hozzáférhetnek azon befolyásos véleményformálók, vezető újságírók, befektetők, elemzők, tudósok és aktivisták írásaihoz, akik a társadalmi felelősség témakörével és a társadalmilag felelős befektetési kezdeményezésekkel foglalkoznak.

A hét új szindikátusi partner: Business Ethics Magazine, LOHAS, The Diversity Training Group, Sustainable Review.com, Latakia Communications - Socially Responsible Business Forum, green T Forum, economie.

Business Ethics Magazine

A Business Ethics Magazine több mint 18 éve az egyik legkiválóbb kiadvány, amely az üzleti etika, a vállalatok társadalmi felelőssége és a társadalmilag felelős befektetések témaköréről alapos cikkekkel és elemzésekkel tájékoztatja a közvéleményt. A folyóiratot az üzleti és a tudományos élet, a civil társadalom és a társadalmi befektetők befolyásos véleményformálói olvassák. A nyomtatott változatról további információkat a http://www.business-ethics.com címen olvashatnak, ahol elő is fizethetnek a folyóirat népszerű, e-mail formájában terjesztett hírlevelére, és tájékozódhatnak a vállalatok társadalmi felelősségével foglalkozó Good Company című új rádióműsoráról.

LOHAS-Lifestyle of Healthy and Sustainable

A LOHAS az egészséges és fenntartható életstílus népszerűsítéséért indított mozgalom irányítója. Két fontos kezdeményezése a LOHAS fórum és a LOHAS Journal című kiadvány. A LOHAS április 26-a és 28-a között a Santa Monica-i Fairmont szállóban tartja 10. fórumát. A háromnapos üzleti konferencián a Fortune 500-as listáján szereplő társaságok, a LOHAS vállalkozások és a szórakoztató ipar vezetői, valamint számtalan híresség találkozik, hogy megvitassa, hogyan alakíthatják és befolyásolhatják a vállalatok, a sajtó és a szórakoztatóipar a fogyasztók magatartását és döntéseit, hogyan támogathatják az egészséges és fenntartható életstílus terjedését. A LOHAS Journal évente megjelenő, úttörő jelentőségű üzleti magazin, amely a környezettudatos kereskedelem elősegítésére törekszik. A kiadvány az
egyetlen, amely átfogó útmutatást ad a LOHAS-szal kapcsolatos valamennyi témában, és megbízható információkat szolgáltat a témába összefüggő kutatásokról, folyamatokról és lehetőségekről.

The Diversity Training Group, Inc.


A DTG országosan elismert stratégiai, képzési és tanácsadó központ, amely a diszkrimináció és a zaklatás különféle formáinak megakadályozásával kapcsolatos (hagyományos és internetes) oktatási kezdeményezések tervezésére és megvalósítására szakosodott. A DTG értékeli az ilyen eseményeket, részt vesz a vezetőképzésben és marketingszolgáltatásokat is nyújt, beleértve például a spanyol fordítást (egyedüliként az ilyen típusú szervezetek közül). Központja a Virginia állambeli Herndonban található A DTG idén júniusban ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. Alapító elnök-vezérigazgatója, Mauricio Velasquez volt az első, aki 12 évvel ezelőtt az interneten keresztül ilyen képzést nyújtott. A DTG nemzetközi cég globális ügyfélkörrel.

Sustainable Review.com


A SustainableReview.com naponta újabb és újabb cikkekkel frissített elektronikus magazin, amely a fenntartható fejlődésre összpontosít. A Sustainable Review bemutatja, hogy a mindennapi életben milyen könnyen elsajátíthatjuk a környezetbarát magatartásformákat, és milyen előnyök származnak ebből. Rég elmúltak már azok az idők, amikor a "zöld" azt jelentette, hogy müzlit eszünk és csomózással kelmefestett inget hordunk. A cikkek témái a környezetvédelemtől kezdve a vállalatok társadalmi felelősségén keresztül a környezetbarát divatig és tervezésig terjednek. A Sustainable Review szerint "az ember egyszerre lehet "zöld" és divatos."

Latakia Communications, Socially Responsible Business Forum

A Latakia internetes fóruma, amely a gazdasági élet szereplőinek társadalmi felelősségével foglalkozik, a társadalmilag felelős üzleti magatartás népszerűsítésével kívánja javítani az emberek mindennapi életét. A John Schneider szerkesztette weblapon olvashatók a népszerű és a minőségi sajtóban megjelent legújabb, témába vágó cikkek, a CSR Newswire napi sajtóközleményei és a jelenlegi üzleti gyakorlatról a társadalmi felelősség szemszögéből képet adó heti cikkek. A weblapon megjelennek a társadalmilag felelős befektetésekkel kapcsolatos linkek és fontos információk. Van egy könyvismertető rovata és egy vitafóruma is. A weblapon elérhetők a társadalmilag felelős vállalatok témakörével foglalkozó szervezetek és weblapok linkjei is.

greenT Forum

A greenT Forum rendez először konferenciát az önkéntes környezetvédelmi árupiacokról. 2002 és 2005 között ugyanez a csoport rendezte meg a zöld kereskedelmi csúcstalálkozókat. Mivel a környezetvédelmi szempontok egyre nagyobb szerepet kapnak az üzleti és a társadalmi életben, ezeken a most kialakuló piacokon számtalan szereplő vásárolhat és értékesíthet környezetvédelmi szempontból értékes termékeket és szolgáltatásokat. A megújuló energiát, a fenntartható fejlődést és a szénmentességet az egész világon úgy reklámozzák, mint a termékek, cégek és intézmények pozitív jellemzőit. Ezek az önkéntes piacok alkotják majd azoknak a piacoknak az alapjait, amelyek a klímaváltozással kapcsolatos rendeletek életbelépésével minden bizonnyal megjelennek. Az "Emeljük fel a sorompót az önkéntes környezetvédelmi piacok előtt" című fórumot (www.greenTmarkets.com) május 1-jén és 2-án a The MYA csoport rendezi meg.

economie

Az economie nemzetközi szervezet, amely a társadalmilag felelős befektetések (SRI) és a vállalatok társadalmi felelősségének oktatására, elősegítésére és fejlesztésére szakosodott. A szervezet közvetlenül tárgyal a befektetőkkel, pénzügyi tanácsadókkal, pénzügyi intézményekkel, nemzeti és multinacionális vállalatokkal, kormányokkal, nem kormányzati szervezetekkel, jótékonysági intézményekkel és SRI "szakértőkkel". Az economie szerint a világ eljutott egy olyan szintre, ahol a prosperitásnak nem feltétlenül mások elszegényedésén, a természet károsításán vagy a konfliktusok gerjesztésén kell alapulnia.

Az economie 2006 októberében Zürichben rendezi meg az eco6 konferenciát, amely a globális társadalmi felelősséget érzők közösségére támaszkodva olyan világot igyekszik kialakítani, amelyben az erkölcsi alapokon nyugvó befektetések alapvető normának számítanak.

A CSRwire szindikátusi partnereinek teljes listáját a http://www.csrwire.com/page.cgi/partners.htm1 honlapon olvashatják.
Kulcsszavak: RSS környezetvédelem

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09