Építésügyi előírás lesz az internetcsatlakozás az iskolákban

MTI Sajtóadatbank, 2006. március 30. 09:46
Az oktatási tárca tervei szerint az iskolák felújításakor és az új intézmények átadásakor az építésügyi szabványok kötelezően előírják majd, hogy minden egyes tanteremben internetcsatlakozásnak kell lennie - közölte Magyar Bálint szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Hangsúlyozta: ennek megfelelően nem újíthatnak fel és nem adhatnak át úgy oktatási intézményeket, hogy azokban elmaradna a technológiai modernizáció.

Az oktatási tárca vezetője célul tűzte még ki azt is, hogy 70 ezer új számítógép jusson el az iskolákba, illetve 40 ezer tantermet szerelnének fel digitális zsúrkocsikkal, amelynek része a számítógép, projektor és az interaktív tábla.

Elmondta: jelenleg mintegy 160 ezer számítógép van az iskolákban, de ezek jelentős része nem alkalmas a Sulinet Digitális Tudásbázis fogadására. Korszerű számítógép mindössze 40-50 ezer van az intézményekben - tette hozzá Magyar Bálint.

A sajtó képviselőinek bemutatták a tanulásmenedzsment rendszert is, amelyet ebben az évben 250 intézmény és 50 ezer felhasználó próbál ki pilot program keretében. Erre először a Térségi Iskola- és Óvodafejlesztő Központoknak és a Térségi Integrált Szakképző Központoknak nyílik lehetőségük.

A tárca háttéranyaga szerint az Educatio-LMS rendszerrel mintegy 15 ezer foglalkozásnyi közoktatási és szakképzési digitális tananyag válik elérhetővé elemenként és képzési programokba fűzve. A rendszer lehetőséget kínál a tanulási folyamat nyomon követésére, illetve személyre szabott képzési program készítésére is. Így a pedagógusok akár saját tananyagokat és programokat is készíthetnek.

Magyar Bálint azt mondta, hogy a program illeszkedik a digitális írásbeli kultúra megteremtésének, elterjesztésének programjába.
Kulcsszavak: oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20