Az ATEN teljesíti az európai WEEE irányelv környezetvédelmi előírásait

forrás Prim Online, 2006. április 5. 10:42
Az ATEN International Co. Ltd., a progresszív csatlakoztatási megoldások tervezője, gyártója és forgalmazója, a mai napon bejelentette, hogy teljesíti az Elektromos és Elektronikai Berendezések Hulladékaira (WEEE) vonatkozó németországi irányelv előírásait. A németországi országos nyilvántartás (EAR) szerint az ATEN egyike azoknak a globális gyártóknak mindössze 10%-át kitevő vállalatoknak, amelyek teljesítették a WEEE regisztráció feltételeit. Ez a regisztráció ékesen szemlélteti, hogy az ATEN szilárdan elkötelezte magát a környezetvédelem mellett és a vezető globális vállalatok közül a környezetvédelem élharcosai közé tartozik. Ami a jövőt illeti, az ATEN célja, hogy az EU más tagállamaiban is elnyerje a WEEE regisztrációt, segítve a globális környezet megőrzését és védelmét.
Az EU célja, a környezetvédelmi törekvések támogatása a jogrendszer révén. A környezeti hulladékok problémájának kezelésére az EU 2002 októberében vezette be a WEEE irányelvet. A WEEE irányelv, amely az Európai Gazdasági Közösség alapító szerződésének 174. cikkelyén alapszik, a környezeti hulladékok problémájával foglalkozik, a hulladékok megelőzésre, újrahasznosítására és a biztonságára fektetve a hangsúlyt. A gyártó, illetve újrahasznosító vállalatoknak megfelelően kell kezelniük az elektronikai hulladékokat; ezen kívül, a gyártók kötelesek saját termékeiket újrahasznosítani, valamint vállalni WEEE újrahasznosítási díj kifizetését azon háztartások számára, amelyek a gyártók termékeinek újrahasznosítását önállóan végzik.

"Tajvan jelentős szerepet játszik a globális informatikai iparban, azonban még mindig gyerekcipőben járunk az elektronikus hulladék újrahasznosítása és kezelése terén," mondta Kevin Chen, az ATEN elnöke. "Az elektronikus hulladék fontos kérdés az ATEN számára. Az a tény, hogy teljesítjük Németország WEEE irányelvét, nem csak az ATEN vezető szerepét bizonyítja a környezetvédelem terén, hanem egyúttal kifejezi abbéli reményünket is, hogy ösztönözhetjük a tajvani informatikai ipart a globális környezetvédelemben való részvételre."

Az ATEN egyike Tajvan azon kevés vállalatainak, amelyek - a világ vezető informatikai vállalataival összhangban - tesznek is valamit a környezetvédelem terén. A globális informatikai ipar gyors fejlődésével párhuzamosan megnőtt a termékek által okozott környezeti szennyeződés is. Tajvan informatikai ipara még csak kezdeti lépéseket tette az elektronikus hulladékok csökkentésére, újrahasznosítására és biztonságos kezelésére irányuló intézkedéseknek terén. Az ATEN preventív magatartást tanúsít a környezetvédelmi probléma kezelésében, világszerte megelőző intézkedéseket hozva az elektronikai hulladék felhalmozódásának megakadályozására. A németországi WEEE regisztráció csak az első lépés az ATEN számára azon az úton, hogy tudatosítsa a környezetvédelem fontosságát a tajvani informatikai iparban. Az ATEN más EU tagállamokban is meg kívánja szerezni a WEEE regisztrációt, hozzájárulva a globális környezetvédelemhez és - felelősségteljes vállalati polgárhoz illően - vezető szerepet vállalva ezen a téren.

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

VueMinder Lite 2023.01

A magáncélra ingyenesen használható VueMinder Lite rengeteg extra funkcióval ellátott naptár és emlékeztető program, amely kiváló választás feladataink, találkozóink kezelésére.

2023. szeptember 24. 12:14

IsMyLcdOK 5.45

Ez az apró kis program különböző tesztek és vizsgálatok segítségével megmutatja az LCD monitorunkon található rossz pixeleket.

2023. szeptember 24. 12:12

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59