Windows-alapú tárhely-szolgáltatást indít az Interware Rt.

forrás Prim Online, 2006. április 5. 13:10
Az ország egyik ismert szerver hoszting szolgáltatója, az idén 10 éves Interware Rt. a nemzetközi trendekre és a várható hazai piaci igényekre reagálva április 5-től Windows Server 2003 operációs rendszerén is elérhetővé teszi hoszting-szolgáltatási kínálatát. A Microsoft Magyarországgal kötött stratégiai együttműködés keretében mind dedikált, mind több tárhely-bérlő között megosztott formában elérhető új szolgáltatás lehetővé teszi a hagyományos alkalmazásoknál 70%-kal gyorsabban fejleszthető ASP.NET alapú dinamikus weblapok ill. SQL Server 2005 adatbázisok használatát is. Az új környezet nyújtotta előnyöket az érdeklődők Magyarországon elsőként egy online igényelhető, 30 napos ingyenes tesztkörnyezetben próbálhatják ki.
Az Interware Rt, Magyarország vezető szerverelhelyezés szolgáltatója kínálatát a mai naptól Microsoft Windows Server 2003 platformon is elérhetővé teszi. A Microsoft Magyarországgal kötött stratégiai együttműködés keretében kialakított szolgáltatás egyik formája a dedikált alkalmazás szerver bérlet. Ezt  a szolgáltatást azon ügyfelek számára fejlesztette ki a cég,  akik honlapjukat önálló, csak az ő számukra dedikált gépen szeretnék futtatni. Azok a felhasználók, akik nem ragaszkodnak weblapjaik különálló gépen való elhelyezéséhez a megosztott tárhely-szolgáltatás igénybevételével optimalizálhatják költségeiket, a külvilág számára azonban az ő weblapjaik is a szokásos www.cégnév.hu formájú webcím alatt jelennek meg. A dinamikus weblapok mögötti adatbázisok kezelésére mindkét szolgáltatásforma az SQL Server 2005 adatbázismotort használja. A szolgáltatás tartalmaz minden, a felhasználók teljes körű kiszolgálását célzó szükséges elemet, így a szoftverek licencét is.

Az Interware szolgáltatáskínálatának különleges eleme a Magyarországon elsőként és egyedüliként elérhető díjmentes tesztlehetőség. Azon webfejlesztők, akik kötelezettségek nélkül szeretnének ismerkedni és próbálkozni a számukra még esetleg új ASP.NET 2.0 technológia nyújtotta előnyökkel, az aspnet.interware.hu címen on-line igényelhetnek azonnal hozzáférhető, 30 napig rendelkezésre álló teszt-tárhelyet, mely a megosztott tárhelyekkel azonos környezetet biztosít számukra.

A korszerű tárhely-környezet hatékony kihasználásához természetesen megfelelő színvonalú fejlesztési környezet is szükséges. A Microsoft weblapjairól díjmentesen letölthető integrált webfejlesztő eszköz (Visual Web Developer 2005 Express Edition) és adatbázis-kezelő (SQL Server 2005 Express Edition) által is támogatott ASP.NET 2.0 szerveroldali webtechnológia felhasználásával a webalkalmazások létrehozói akár 70%-os fejlesztési hatékonyságnövekedést is elérhetnek.

„Az ASP.NET 2.0 legfontosabb újdonságai közé tartozik a mester-sablonok és előre definiált háttér témák által biztosított fejlett design-támogatás, az XHTML szabványnak való megfelelés, a website-ok felhasználóinak regisztrálására / beléptetésére kifejlesztett szolgáltatás, a tipikus hacker-támadások elleni beépített védelem, a fejlett gyorsítótár-kezelés, valamint a Web farmok és a felhasználó által konfigurálható portálok kényelmes fejlesztését segítő „Web part”-ok támogatása” – nyilatkozta Kerese István, a Microsoft Magyarország fejlesztési platform üzletágának igazgatója.

A hatékony webfejlesztéshez Microsoft háttértámogatás az alábbi linkeken található:


Visual Web Developer (díjmentesen letölthető fejlesztőeszköz): msdn.microsoft.com/vstudio/express/vwd
SQL Server 2005 Express Edition (díjmentesen letölthető adatbáziskezelő): msdn.microsoft.com/vstudio/express/sql

Leírások, oktatóanyagok, indulókészletek, témaközpontok, konferenciák diái és demói, webcastok, mintakódok, szabad felhasználású programrészletek, fórumok:

www.devportal.hu: hazai Microsoftos fejlesztői portál
msdn.microsoft.com/asp.net: hivatalos ASP.NET fejlesztői témaközpont
www.asp.net: nemzetközi ASP.NET közösségi portál
www.gotdotnet.com: nemzetközi .NET közösségi portál
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50