Firefox-frissítés javítófoltokkal és Intel Mac támogatással

Milkovits Gábor, 2006. április 15. 17:19
A Mozilla kiadta a Firefox böngésző 1.5.0.2-es frissített verzióját, amely amellett, hogy számos biztonsági javítást tartalmaz, egyúttal kompatibilissé is teszi a szoftvert az Intel processzoros Mac számítógépekkel.
Az 1.5-ös verzióval rendelkező felhasználók már megújíthatják böngészőjüket úgy is, hogy csak a javításokat és a plusz funkciókat tartalmazó fájlokat töltik le, amelyeket ráadásul automatikus frissítés formájában is elküld nekik a Mozilla még a héten. Az alapítvány szerint a frissítés hét biztonsági rést orvosol, amelyek közül öt kritikus, vagyis a felhasználó közreműködése nélkül kihasználható, egy további pedig erősen kockázatos, azaz adatlopást eredményező támadásnak nyithat utat. Mike Schroepfer, a Mozilla alelnöke hivatalos közleményében döntő fontosságúnak nevezte a kiadott frissítőcsomagot, amelynek mielőbbi letöltését és telepítését javasolja minden felhasználónak, akár az új 1.5-ös, akár a régebbi 1.0-s verzióval rendelkeznek. A Secunia szoftverbiztonsági cég még a Mozillánál is fontosabbnak minősítette a frissítéseket, amelyek szerintük - elég meglepő módon - nem is hét, hanem összesen mintegy 21 biztonsági résre kínálnak javítást.

A biztonsági foltok mellett a csomag a böngésző stabilitását javító elemeket is tartalmaz, illetve lehetővé teszi annak futtatását az Intel processzoros Mac számítógépeken. A Mozilla ezt januárban, a gépek megjelenésekor még márciusra ígérte, de ez végül is nem kibírhatatlan késedelem.
Kulcsszavak: Mozilla Firefox

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HP a V4 Future Sports Festivalon mutatja be legújabb OMEN gaming eszközeit

 A HP az OMEN termékek széles kínálatát mutatja be szeptember 21-én és 22-én a V4 Future Sports Festivalon. A kilátogató játékosok megismerhetik az OMEN 15 és OMEN X 17 laptopokat, amelyek a Tempest hűtési technológiának köszönhetően kiemelkedő teljesítményre képesek és az új OMEN Desktop asztali gépet, amely minden elemében játékosoknak készült. A vállalat emellett olyan kiegészítőket mutat be, mint például az OMEN Photon vezeték nélküli egér, amely könnyedén személyre szabható és Proaktív Vezeték nélküli Technológiájával 0,2 ms-os válaszidőre képes. A HP ezek mellett bemutatja a játékosoknak OMEN kijelzőit is, köztük a 32 colos vagy 27 colos monitorait NVIDIA® G-SYNC® technológiával. 

2019. szeptember 19. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás