Még áprilisban leszállítja a Matsushita az első PC Blu-ray-meghajtókat

Genda Csongor Zoltán, 2006. április 21. 18:48
A japán Matsushita még ebben a hónapban eljuttatná legelső Blu-ray-meghajtóit a számítógépgyártó vállalatokhoz adták hírül a konszern szóvivői a mai napon Tokióban.
A Matsushita készülékei alkalmasak lennének úgy az ezen formátumú lemezek olvasására mint megírására is, vagyis kezelnék az egyrétegű BD-R illetve újraírható BD-RE-lemezeket is. Természetesen azonban kompatibilis lesz a meghajtó a korábbi formátumokkal is (CD/DVD). A bejelentés szerint a következő generációs optikai meghajtó ára 850 dollár lesz.

Júniusban azonban a gyártó piacra dob majd egy továbbfejlesztett verziót is, amely alkalmas lesz a kétrétegű korongok leolvasására és égetésére is. A japán vállalat asztali lejátszókat is forgalomba akar hozni, melyek előreláthatólag szeptemberben kerülnek fel az üzletek polcaira. Az Egyesült Államokban már a hét eleje óta kaphatóak az első HD-DVD-készülékek, és néhány ezen formátumban megjelentetett nagyfelbontású film is.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05