Google-panasz az Explorer 7 miatt

Genda Csongor Zoltán, 2006. május 2. 18:12
Az Internet Explorer 7 2. bétaverziója alig egy hete érhető el, máris éles kritikával illetik. Jelen esetben a Google adott hangot nemtetszésének amiatt, hogy a Microsoft integrálta új szoftverébe saját kereső-szolgáltatását.
A vállalat képviselői már fel is vették a kapcsolatot az európai valamint amerikai versenyjogi hivatalokkal ez ügyben. - adta hírül a New York Times. Marissa Mayer, a Google online szolgáltatási részlegének vezetője elmondta, ők úgy vélik, hogy a redmondiak ezáltal megsértették a versenyjogot, és emiatt panaszt is emeltek a washingtoni illetve brüsszeli bizottságoknál.

"Nem helyes, hogy az Internet Explorer 7-est az MSN-keresővel szállítják. A felhasználóknak maguknak kell eldönteniük a szolgáltatások minősége alapján, hogy melyik keresővel akarnak kutatni a világhálón"- nyilatkozta Mayer.

A Microsoft visszautasította a vádakat, és elmondták, hogy ők akárcsak a múltban, most is megadják a lehetőséget a felhasználóiknak a szabad választásra. "Az IE7 felső sarkában található MSN-Search pillanatok alatt és egyszerűen kiiktatható"- közölte a New York Times megkérdezésére Dean Hachamovitch, a Microsoft böngészőcsapatának vezetője.

A Google versenyjogi panasza korántsem jelenti azt, hogy eljárást indítanának a szoftveróriás ellen, azonban annyi bizonyos, hogy ezt követően még jobban kiéleződik majd a harc a két vállalat között.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás