Hamis hír (hoax) terjed a T-Online nevében az iWiW-ről

forrás Prim Online, 2006. május 4. 12:53
Az elmúlt órákban hamis levelek terjednek az interneten a T-Onine Magyarország nevében az iWiW közösségi oldalról, amelyek a szolgáltatással kapcsolatos valótlanságokat állítanak, és amelyek arra is kérik a címzetteket, hogy minden ismerősüknek küldjék tovább a leveleket.
Az egyik levélben Simó György vezérigazgató azért „kéri” a felhasználókat, hogy minden ismerősüknek továbbítsák az üzenetet, hogy a szolgáltató megállapíthassa, hogy a levél küldője aktív iWiW felhasználó-e.

A T-Online sajtóközleményében cáfolja a levélben leírtakat, és egyben arra kéri az internetezőket, hogy a levelet NE továbbítsák ismerőseiknek.

A rémhír azon állítása, amely szerint az utóbbi időben a szolgáltatás sebessége lelassult és sok funkció nem elérhető szintén nem igaz, ahogy az sem, hogy az iWiW-en az üzemeltetők regisztrálnák a felhasználók által egymásnak elküldött leveleket, ezáltal nyomonkövetve az iWiW tagok levelezését.

A T-Online a felhasználókat érintő híreket – ahogy eddig is – a továbbiakban is az iWiW kezdőlapon fogja nyilvánosságra hozni.

Háttér:


Mint ismeretes, a T-Online Magyarország pénteken bejelentette, hogy felvásárolta a legnépszerűbb, meghívásos rendszerben működő közösségi portált, az iWiW.hu-t.
Az iWiW.hu címen elérhető webhelyet Várady Zsolt webfejlesztő WiW néven hozta létre 2002 áprilisában. Váradyt az oldal létrehozásáért nemrég e-Magyarország-díjjal tüntettek ki. A legnagyobb hazai kapcsolatiháló-szövő honlap 2005 őszén újult meg, amikortól többnyelvű tartalommal, az internacionalitására utaló iWiW néven folytatja működését.

A webhely népszerűsége az elmúlt 12 hónapban példa nélküli mértékben növekedett. Míg egy évvel ezelőtt csupán 107 ezer regisztrált felhasználója volt, akik egymás közt összesen egymillió ismeretséget jelöltek be, 2006 tavaszára már 640 ezer fősre bővült a portál felhasználóinak köre, a kapcsolatok száma pedig 35 millióra emelkedett. Ezzel párhuzamosan az iWiW nézettsége is jelentősen bővült, a közösségi site jelenleg a negyedik legnézettebb magyar weboldal.

Az oldal egyediségét az adja, hogy - a hagyományos fórumoktól eltérően - regisztrált felhasználói közé csak meghívással lehet bekerülni: egy régi tagnak meghívót kell küldenie, hogy barátja, ismerőse bejuthasson az oldalra. Az új felhasználó valós nevének és e-mail címének megadásával regisztrálhat, de megadhat magáról más adatokat is, például a születési dátumát, az elvégzett iskoláit, foglalkozását, lakcímét, telefonszámát vagy akár képeket is. Mindezek segítségével pedig olyan régi osztálytársakat, ismerősöket is megtalálhat, akikkel már esetleg már tíz éve nem találkozott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05