Célkeresztben az információ

forrás Prim Online, 2006. május 9. 12:51
Az Open Gates Hungary Kft. és az IBA Magyarország Kft. által útjára indított Üzleti hírszerzés konferenciasorozat keretében 2006. május 29-30-án a soproni Fagus Hotelben kerül megrendezésre a "Marketing és kommunikáció a versenypiaci hírszerzés fényében" című szakmai esemény, amely a vállalatok döntéshozóit, ezúttal a felső-, kereskedelmi és marketingvezetőket célozza meg.
Az előadások rámutatnak arra, hogy különösen olyan piacokon nélkülözhetetlen a versenypiaci hírszerzés, ahol a versenytársak viszonylag azonos feltételekkel, azonos profillal fejtik ki tevékenységüket és célozzák meg a vásárlókat, vagy a piacra több külföldi tulajdonú, tőkeerős vállalat kerül, és erő pozíciójából igyekszik megszerezni a vevőket. A versenyképesség megőrzéséhez nélkülözhetetlenné válik a termékek tulajdonságaira vonatkozó információ, vagy az azt előállító társaságok kapacitásáról, terveiről, humán erőforrásáról keletkező adatok ismerete. Nem hagyható figyelmen kívül, ha az adott piacon szereplő versenytársak tulajdonosi körében, döntéshozó testületeiben olyan személycserék zajlanak, amelyek akár piaci változásokat is előrevetíthetnek, termékfejlesztésre vagy -átalakításra utalnak. A kérdés, hogy milyen forrásokból juthatunk hozzá legálisan az információkhoz, és hogyan válik az információhalmazból versenyelőnyt biztosító tudás.
Kulcsszavak: Open Gates-hu konferencia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SZTAKI vezetésével indultak el az új kutatólaboratóriumok

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a  Pécsi Tudományegyetemen bejelentette 18 Nemzeti Laboratórium elindulását. A Nemzeti Laboratóriumok adott kutatási témában összefogják a kutatóintézeteket, egyetemeket és az ipari szereplőket. A Nemzeti Laboratóriumok közül kettőt is az ELKH SZTAKI vezet.

2020. szeptember 29. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás