Média Hungary 2006: a digitalizáció jogi és üzleti kérdéseiről

forrás Prim Online, 2006. május 11. 12:17
Május 23-24. között a Club Tihanyban rendezik a Média Hungary 2006 konferenciát a digitális robbanás jogi és üzleti kérdéseiről.
A konferencia programját Kovács György, az ORTT elnökének ünnepélyes megnyitója után "Változó szerepek, átalakuló üzleti modellek" címmel Andreas Sternberg, a C More vezetőjének vitaindítója követi. Az angol közszolgálat átalakításának stratégiai kérdéseivel, tanulságaival, valamint a közszolgálati médiumok reklámmentessé tételével foglalkozik Dajka Béla és Charles Fletcher, a Caledonia Media Ltd igazgatójának vitája. A digitális műsorszórás további szabályozási és felügyeleti problémákat vet fel, ezért a konferencia szervezői meghívták az angol médiafelügyeleti szerv, az OFCOM képviselőjét, Monika Arinot is, aki esettanulmányok bemutatásával osztja meg tapasztalatait a hallgatósággal.

Külön szekciókban lesz szó az új rádiós platformokról és formátumokról, a digitális üzleti modellekről, a média és a politika viszonyáról, a reklámértékesítések átalakulásáról, a médiaszabályozás aktuális kihívásairól, az igazságszolgáltatás és a média kapcsolatáról. A konferencia a kényszervállalkozások és a színlelt szerződések problémakörét és az ekho bevezetésének és alkalmazásának gyakorlati kérdéseit vizsgálja Tihanyi Ekho címmel az APEH, a Pénzügyminisztérium és a Foglalkozáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium szakembereinek részvételével.

A konferencián a reklám-, pr- és médiaügynökségek szakemberei, közvélemény-kutatók, a hazai és multinacionális cégek és intézmények kommunikációs szakembereivel, állami szereplőkkel, médiapolitikusokkal és elméleti szakemberekkel közösen elemzik a digitális médiára való áttérés kérdésköreit. Neves magyar és külföldi előadók bevonásával a tanácskozás alkalmával - többek között - szó lesz a médiatörvényről és más, a médiumokat érintő jogi szabályozóról, a hír- és egyéb műsorok készítéséről a gyorsan változó digitális világban. Az előadások és viták során a magyarországi televízió- és rádiótársaságok vezető szakértői, döntéshozói, jogi irodák munkatársai a szakmai szervezetek képviselői és a kábelcsatornák üzemeltetői fejtik ki álláspontjukat.
Kulcsszavak: Média Hungária

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás