Média Hungary 2006: a digitalizáció jogi és üzleti kérdéseiről

forrás Prim Online, 2006. május 11. 12:17
Május 23-24. között a Club Tihanyban rendezik a Média Hungary 2006 konferenciát a digitális robbanás jogi és üzleti kérdéseiről.
A konferencia programját Kovács György, az ORTT elnökének ünnepélyes megnyitója után "Változó szerepek, átalakuló üzleti modellek" címmel Andreas Sternberg, a C More vezetőjének vitaindítója követi. Az angol közszolgálat átalakításának stratégiai kérdéseivel, tanulságaival, valamint a közszolgálati médiumok reklámmentessé tételével foglalkozik Dajka Béla és Charles Fletcher, a Caledonia Media Ltd igazgatójának vitája. A digitális műsorszórás további szabályozási és felügyeleti problémákat vet fel, ezért a konferencia szervezői meghívták az angol médiafelügyeleti szerv, az OFCOM képviselőjét, Monika Arinot is, aki esettanulmányok bemutatásával osztja meg tapasztalatait a hallgatósággal.

Külön szekciókban lesz szó az új rádiós platformokról és formátumokról, a digitális üzleti modellekről, a média és a politika viszonyáról, a reklámértékesítések átalakulásáról, a médiaszabályozás aktuális kihívásairól, az igazságszolgáltatás és a média kapcsolatáról. A konferencia a kényszervállalkozások és a színlelt szerződések problémakörét és az ekho bevezetésének és alkalmazásának gyakorlati kérdéseit vizsgálja Tihanyi Ekho címmel az APEH, a Pénzügyminisztérium és a Foglalkozáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium szakembereinek részvételével.

A konferencián a reklám-, pr- és médiaügynökségek szakemberei, közvélemény-kutatók, a hazai és multinacionális cégek és intézmények kommunikációs szakembereivel, állami szereplőkkel, médiapolitikusokkal és elméleti szakemberekkel közösen elemzik a digitális médiára való áttérés kérdésköreit. Neves magyar és külföldi előadók bevonásával a tanácskozás alkalmával - többek között - szó lesz a médiatörvényről és más, a médiumokat érintő jogi szabályozóról, a hír- és egyéb műsorok készítéséről a gyorsan változó digitális világban. Az előadások és viták során a magyarországi televízió- és rádiótársaságok vezető szakértői, döntéshozói, jogi irodák munkatársai a szakmai szervezetek képviselői és a kábelcsatornák üzemeltetői fejtik ki álláspontjukat.
Kulcsszavak: Média Hungária

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35