Ericsson Szakmai Nap: fókuszban a szolgáltatások

Kovács Attila, 2006. május 17. 16:36
Az Ericsson Magyarország május 17-én immár tizedik alkalommal rendezte meg az Ericsson Szakmai Nap elnevezésű konferenciáját. Az ez évi "Mission: Possible" mottójú, a szolgáltatásokat a fókuszba helyező budapesti konferencián a résztvevő mintegy 130 érdeklődő szakembernek bemutatták, hogyan látja az Ericsson a mobil- és vezetékes hálózatok jövőjét.
Köszöntőjében Staffan Pehrson, az Ericsson Magyarorság vezérigazgatója kiemelt néhány, az Ericsson által is érzékelt világtrendet: a szélessávú használat, jelentősége egyre növekszik, illetve az átviteli hálózatokon ez újabb forgalmat fog generálni, valamint a távközlési operátorok körében is jellemző az erőforrás-kihelyezés (outsourcing) erősödése.

Caroline Ashley, az amerikai Yankee Group elemző munkatársa cégének a közép- és kelet-európai (CEE) régióra vonatkozó idei felmérése eredményeit összegezte. Néhány megállapítása: a megkérdezett nyugat-európai vállalatok 53%-a kíván a CEE régióban befektetni; a sávszélesség nemzetközi használatát 2009-ig a jelenlegi duplájára tervezik; a szolgáltatók hálózatuk bizonyos része outsourcing konstrukcióban való működtetését fontos jövőbeli lépésnek tekintik. A távközlési szolgáltatók működési hatékonysága a régiónkban is kulcskérdéssé válik. Jellemző, hogy az operátorok egyre több külső segítséget várnak, illetve ilyen lehetőségek után néznek.

A további előadásokban többek között szó volt hollandiai távközlési szolgáltató cég (Telfort) outsourcing tapasztalatairól, a Mobilkom Austria szolgáltató 3G/HSDPA szolgáltatásának esettanulmányáról; az Ericsson BUBN (Business Unit Broadband Networks) szélessávú szolgáltatásáról; az elektronikus üzenetküldés jövőjéről (IMS); az Interactive Personalized TV (IPTV) szolgáltatás jellemzőiről és bevezetésének trendjeiről.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átlagosan háromezerért taxiznak a budapestiek

Ugyan még mindig inkább telefonon rendelnek taxit a fővárosiak, de egyre többen használnak valamilyen taxirendelő mobilalkalmazást is - derül ki a Főtaxi megbízásából készített kutatásból. Az elvárásoknak megfelelően új, hasznos funkciókkal bővült a taxitársaság applikációja, így akár már közvetlenül is felhívhatjuk a sofőrt az alkalmazáson keresztül, ha nem találjuk az autót.

2019. augusztus 18. 12:11

Honor 20 Pro: jön Magyarországra is az EISA friss díjazottja

A Honor okostelefon márka bejelentette, hogy augusztus 23-ától Magyarországon is megvásárolható a Honor 20 Pro. A dinamikus-holografikus hátlappal érkező készülék négykamerás rendszerének fő kameráját a Sony IMX586 48 MP-es hátlapi kamerája alkotja. Ez továbbfejlesztett AI Ultra Élesség móddal segíti a világos, tiszta képeket, a mesterséges intelligencia által vezérelt stabilizáción keresztül pedig csökkenti a bemozdulásból származó elmosódást.  

2019. augusztus 15. 15:59

Mobillal készített varázslatos felvételeket Afrika érintetlen tájairól a magyar lány

A fekete kontinens egyik legháborítatlanabb országát mutatja be legújabb kampánya keretében a Huawei. A vállalat workshopján 9 ország 13 fotósa tölthetett négy napot a varázslatos természeti adottságokkal rendelkező Namíbiában, ahol a Leica világhírű nagykövete, Kristian Dowling avatta be a résztvevőket az okostelefonos-fényképezés kulisszatitkaiba. A hollywoodi filmekből is ismerős helyszíneket és azok sokszínű élővilágát Magyarországról egyedüli résztvevőként Bodnár Zsófia is megörökíthette a Huawei legújabb csúcskészülékének segítségével.

2019. augusztus 15. 09:07

A Samsung Galaxy Note10+ 5G első helyezést ért el a DxOMark kamera tesztjén

A Samsung bejelentette, hogy az új Galaxy Note10+ 5G* okostelefon első helyezést ért el a DxOMark előlapi és hátlapi kamerákat értékelő rangsorában, valamint a videós teljesítményére is az eddigi legmagasabb pontszámot kapta. 

2019. augusztus 14. 14:55

A Samsung támogatja az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait

A Samsung bejelentette együttműködését az Egyesült Nemzetek Szervezete Fejlesztési Programjával (UNDP), amellyel a szervezet Fenntartható Fejlődési Céljait támogatja. Ezek a globális célok a társadalmat világszerte érintő kihívások megoldására irányulnak, mint például a társadalmi egyenlőtlenségek, a klímaváltozás és a természeti környezet pusztulása vagy az oktatás nehézségei. A Samsung új mobil alkalmazással és egyedi kiegészítőkkel hívja fel a figyelmet a célok fontosságára.

2019. augusztus 9. 11:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás