Média Hungary 2006: a digitalizáció jogi és üzleti kérdéseiről

forrás Prim Online, 2006. május 18. 18:27
A Média Hungary 2006 konferenciát május 23-24. között a Club Tihanyban rendezik a digitális robbanás jogi és üzleti kérdéseiről.
Az „Amikor felborul a keljfeljancsi” mottóval jegyzett konferencián kereskedelmi és közszolgálati médiumok képviselői, állami szereplők, médiapolitikusok és elméleti szakemberek véleményének ütköztetésével elemzik a digitális médiára való áttérés kérdésköreit. Lomnici Zoltán (Legfelsőbb Bíróság) köszöntőjében és előadásában az igazságszolgáltatás és a média kapcsolatáról, valamint a bíróságok jövőbeni kommunikációs politikájáról beszél. Ezt követően Cseresnyés János (RTL Klub) osztja meg tapasztalatait a Kulcsár-ügy médiakezeléséről, avagy arról hogy vajon tanult-e a bíróság korábbi keserű tapasztalataiból.

A hazai média legjelentősebb és legnagyobb létszámú szakmai tanácskozásán többek között szó lesz még a médiaüzlet polarizációjáról, valamint a kereskedelem és reklámértékesítés kapcsolatáról. Fenyves Tamás (ZoneVision), Gábor Iván (Café Reklám), Megyeri András (Viasat3), Nink László (Initiative) és Lukács Csilla-Vadas Mihály (ATV) fórum keretében értekeznek arról, hogy hogyan maradhatnak életben a nem országos és a tematikus, format csatornák és egyáltalán honnan találnak maguknak megfelelő pénzforrást. Ezt követően Baló György (MTV), Gajdics Ottó (HírTV), Kert Attila, Kotroczó Róbert (RTL Klub), Stumpf István (Századvég) és Ujhelyi István (MSZP) beszélgetnek arról, hogy torzít, elvesz vagy hozzáad bármit is a média a politikához vagy a politika a médiához. Vitájuk vezérfonala, hogy mikortól kell közvetítőnek lennie és mikortól kell moderátor szerepet betöltenie a médiának, azaz a hiteles tájékoztatás.

A konferencián a reklám-, pr- és médiaügynökségek szakemberei, közvélemény-kutatók, a hazai és multinacionális cégek és intézmények kommunikációs szakembereivel, állami szereplőkkel, médiapolitikusokkal és elméleti szakemberekkel közösen elemzik a digitális médiára való áttérés kérdésköreit. Neves magyar és külföldi előadók bevonásával a tanácskozás alkalmával - többek között - szó lesz a médiatörvényről és más, a médiumokat érintő jogi szabályozóról, a hír- és egyéb műsorok készítéséről a gyorsan változó digitális világban. Az előadások és viták során a magyarországi televízió- és rádiótársaságok vezető szakértői, döntéshozói, jogi irodák munkatársai a szakmai szervezetek képviselői és a kábelcsatornák üzemeltetői fejtik ki álláspontjukat.

A konferenciával kapcsolatban bővebb információ a www.mediahungaria.hu oldalon található.
Kulcsszavak: Média Hungária

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24