Arcfelismerő videóláncot telepít a brit rendőrség

Kiss Ádám Zoltán, 2006. május 24. 05:56
A brit rendőrség egy olyan átfogó megfigyelési feladatokat ellátó rendszer kifejlesztését kezdte meg, mely arcuk alapján azonosítaná a körözött személyeket.
A terv kidolgozását a rendőrségen belüli IT ügyekért felelős PITO (Police Information Technology Organisation) kezdi meg, mely jövőre beépül az újonnan létrehozandó átfogóbb feladatokat ellátó NPIA-ba (National Policing Improvement Agency). Az elképzelés lényege egy hatalmas többfunkciós adatbázis létrehozása. A kamerák közvetlenül a rendőrségi nyilvántartóval lennének kapcsolatban, így azonnali azonosítás lenne megvalósítható. Az elképzelések szerint az azonosításra szolgáló képek és a hozzájuk tartozó bűnügyi nyilvántartások mobil formában is elérhetőek lennének. Így az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök teljes információhoz juthatnának, ráadásul hordozható ujjlenyomat-felismerővel is ellátnák őket. A fejlesztéssel párhuzamosan a PITO megalkotná a biometrikus azonosítási adatbázist, mely a jelenlegi ujjlenyomat-nyilvántartást helyettesítené, bővítené ki. A videó-megfigyelő rendszert a londoni metró teljes területén vezetnék be 2008-ig.
Kulcsszavak: személyazonosítás

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24