Vodafone: minden idők legnagyobb brit vállalati vesztesége

MTI Sajtóadatbank, 2006. május 29. 09:12
A brit gazdaságtörténet legnagyobb vállalati veszteségét készül bejelenteni a héten a Vodafone mobilszolgáltató vasárnapi londoni sajtóértesülések szerint.
A baloldali The Observer "20 milliárd font körüli", a konzervatív The Sunday Telegraph "több mint 15 milliárd font" adó előtti veszteség bejelentését jósolja a világ legnagyobb mobiltelefon-cégének elmúlt üzleti évéről. A Telegraph szerint a Vodafone hatezer fős létszám-leépítési tervet is nyilvánosságra fog hozni. A The Observer szerint a veszteség zöme a 2000-ben 100 milliárd fontért megvásárolt német Mannesmann konglomerátum 28 milliárd fontos értékleírásából ered. Ugyanakkor a rekordveszteség hírét enyhíteni fogja, hogy az alapszintű eredmény javult, és várhatóan 11 milliárd font körül lesz, áll a brit vasárnapi lapban.

Elemzők szerint a cég több költségcsökkentő intézkedést is bejelent, egyebek mellett a számlázás és a fogyasztói kapcsolattartás kiszervezését, amitől 300 millió font megtakarítás várható. A befektetők abban is reménykednek, hogy a Vodafone el fogja adni az amerikai Verizon mobilszolgáltatóban meglévő 45 százalékos részét, amiből akár 60 milliárd dollár is befolyhat.

Kulcsszavak: +céginfo Vodafone

Fülhallgató elosztók szerepe a mindennapokban

Bár első hallásra talán felesleges kiegészítőnek tűnhet, de a kifejezetten olcsó megoldás sok esetben hasznos segítség lehet. Ez a kiegészítő eszköz arra alkalmas, hogy egy audio kimenet mással vagy másokkal megosztásra kerüljön. A termék kivitelétől függ, hogy mennyi személlyel osztható meg. Ezen aprócska kiegészítő segítségével is könnyebbek lehetnek bizonyos napok. Baráti kapcsolatok ápolásában, megerősítésében és új ismeretségek szerzésében is segítségedre lehet.

2020. január 19. 20:51

Mozgásérzékelős lámpát használva hatékonyan növelhető a biztonság

Le- és felkapcsolás bármiféle manuális beavatkozás nélkül? Mindez könnyen lehetséges, méghozzá akkor, ha a kültéri világítást sokkal kényelmesebbé varázsló mozgásérzékelős lámpát alkalmazunk.

2020. január 19. 20:45

Mivel tisztítsuk a hátizsákot?

A hátizsák tisztítása egyre nagyobb fejtörést okoz manapság, hiszen ahány anyag, annyi ajánlás. Aki pedig mindent végigolvas, nem is fogja tudni, hogy hol áll a feje. Megpróbáljuk összefoglalni, hogy hogyan tisztítsd otthoni körülmények között a leghatékonyabban a hátizsákodat.

2020. január 19. 20:36

Az optikai tárolók működési elve

Mindannyiunk otthonában megtalálhatóak. Ki többet, ki kevesebbet használja. Mindannyian tudjuk, mi az, mégis, hogy hogyan működik kérdésre kevesen tudnának válaszolni. Ettől természetesen mindannyian hallgatunk zenei CD-t, nézünk a DVD filmet, sőt, már Blu-Ray-t is. De mégis hogyan működnek? Az optikai adattárolók mindegyike használat közben semmilyen károsodásnak, kopásnak nincs kitéve. Így akár évtizedekig is működőképes maradhat.

2020. január 19. 19:55

Digitális transzformáció révén válik hatékonyabbá a logisztika és szállítmányozás

Az Infosys, az újgenerációs digitális szolgáltatások globális vezetője, partnerségre lép a GEFCO-val, az autóipari logisztika európai vezetőjével és a globális multimodális ellátási lánc szakértőjével, annak érdekében, hogy a következő öt évben támogassa a cég digitális átalakítását.

2020. január 19. 15:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás