Nagyszabású elbocsátások brit távközlési szolgáltatóknál

MTI Sajtóadatbank, 2006. május 30. 09:08
Újabb brit távközlési szolgáltató, a Vodafone készül nagyszabású elbocsátásokra, miután a társaság a brit vállalati szektor eddigi legnagyobb veszteségét készül kedden bejelenteni: brit lapértesülések szerint a cég adó előtti hiány több mint 15 milliárd font lett az elmúlt üzleti évben.
A gyenge teljesítmény miatt a társaság részvényeinek árfolyama a tavaly novemberi 150 pennyről 119-re esett a múlt héten pénteken, s a Vodafone vezérigazgatója, Arun Sarin egyebek mellett a költségek csökkentésével, és új vállalati stratégiával akarja megnyugtatni a részvényeseket.

A kiszivárgott hírek szerint a Vodafone központjában, Newburyben 500 állást számolnak fel, s több száz munkahely szűnik meg világszerte a Vodafone érdekeltségeknél leépítés, illetve kiszervezés révén. Elemzők szerint összességében akár a 6000 főt is elérheti a leépítés.

A brit távközlési szektorban másutt is jelentős leépítések várhatóak: az NTL 6000 álláshelyet szűntet meg a Telewest céggel való egyesülés következményeként, a Cable and Wireless 3000, az Orange 2000 fős létszámcsökkentést jelentett be korábban. A cégek többnyire arra hivatkoznak, hogy Nyugat-Európában kezd telítetté válni a mobilpiac.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon minden negyedik eladott Huawei okostelefon már HMS-sel működik

Több mint 700 millióan használnak már globálisan olyan okostelefont, amely a Huawei saját ökoszisztémájára, a Huawei Mobile Services-re (HMS) épül. A járványhelyzet végével Magyarországon is felpörgött a HMS-es készülékek értékesítése, az elmúlt hónapokban eladott Huawei-készülékek mintegy negyede már ilyen volt. Gyors ütemben bővül a Huawei saját alkalmazásáruháza, az AppGallery is, amelybe globálisan már 1,6 millió fejlesztő regisztrált és készít új appokat, az alkalmazások száma pedig meghaladta a 81 ezret. Az utóbbi napokban olyan közkedvelt magyar appok kerültek az áruházba, mint a TakarékBank, a Rossmann, a Praktiker vagy a KonzolVilág saját applikációja. 

2020. augusztus 10. 15:20

Chatbot funkcióval bővül az ÉletMentő applikáció és Siófokon indul az 5G

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációja újabb funkcióval bővül. A chatbot gyorsabb és hatékonyabb segítséget nyújt a felhasználóknak, emellett kérdezz-felelek formában az elsősegélynyújtást is támogatja. 

2020. augusztus 7. 12:28

Szeged a DIGI új zászlóshajója

Augusztus közepétől a DIGI szegedi ügyfelei maradéktalanul élvezhetik otthonaikban a csúcstechnológiás optikai rendszer nyújtotta előnyöket, mivel a korábbi Invitel előfizetők csatlakozhatnak a DIGI hálózatához, azaz – ahol a technológia ezt lehetővé teszi – a DIGI magas színvonalú szolgáltatásaihoz. Az újonnan csatlakozó DIGI háztartások számára elérhető lesz a szolgáltatások teljes spektruma, ideértve az 1GB/s* letöltési sebességet, változatos TV csatornákat és a DIGIMobil használatát is.

2020. augusztus 7. 09:40

Előrendelhetőek a Telenornál az új Samsung Galaxy Note20 széria készülékei

A Samsung most bejelentett legújabb csúcskészülékei, a Samsung Galaxy Note20 és a Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G már előrendelhetők online a Telenornál.

2020. augusztus 6. 13:41

Megérkezett a Vodafone Home egyéni igényekre szabható portfóliója

Teljesen megújult otthoni vezetékes portfóliót kínál ügyfeleinek a Vodafone augusztustól. A Vodafone Home a szolgáltató első, már konvergens szolgáltatóként kialakított ajánlatai lehetővé teszik, hogy az ügyfelek minden eddiginél jobban saját igényeikre szabhassák csomagjaikat. A megújult szolgáltatáscsomagok fókuszában a tévés kínálat újragondolása áll, de az ország több területén, akár 1000 Mbps letöltési sebességű vezetékes internetet is elérhetővé tesz ügyfelei számára.

2020. augusztus 6. 10:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás