Nagyszabású elbocsátások brit távközlési szolgáltatóknál

MTI Sajtóadatbank, 2006. május 30. 09:08
Újabb brit távközlési szolgáltató, a Vodafone készül nagyszabású elbocsátásokra, miután a társaság a brit vállalati szektor eddigi legnagyobb veszteségét készül kedden bejelenteni: brit lapértesülések szerint a cég adó előtti hiány több mint 15 milliárd font lett az elmúlt üzleti évben.
A gyenge teljesítmény miatt a társaság részvényeinek árfolyama a tavaly novemberi 150 pennyről 119-re esett a múlt héten pénteken, s a Vodafone vezérigazgatója, Arun Sarin egyebek mellett a költségek csökkentésével, és új vállalati stratégiával akarja megnyugtatni a részvényeseket.

A kiszivárgott hírek szerint a Vodafone központjában, Newburyben 500 állást számolnak fel, s több száz munkahely szűnik meg világszerte a Vodafone érdekeltségeknél leépítés, illetve kiszervezés révén. Elemzők szerint összességében akár a 6000 főt is elérheti a leépítés.

A brit távközlési szektorban másutt is jelentős leépítések várhatóak: az NTL 6000 álláshelyet szűntet meg a Telewest céggel való egyesülés következményeként, a Cable and Wireless 3000, az Orange 2000 fős létszámcsökkentést jelentett be korábban. A cégek többnyire arra hivatkoznak, hogy Nyugat-Európában kezd telítetté válni a mobilpiac.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

December 13-tól elérhető a Galaxy Fold a Telenornál

December 13-tól elérhető a Telenornál a Samsung új csúcskategóriás készüléke, a kétképernyős Galaxy Fold, amely egyedi technológiájával innovációt és újgenerációs felhasználói élményt hoz a mobilpiacra.

2019. december 12. 15:40

Mobilalkalmazással segíti az újságírókat a TASZ

Állandóan, azonnal elérhető jogi segítséget nyújt újságíróknak a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) új mobiltelefonos alkalmazása. A Sajtóapp olyan helyzetekre ad választ, amelyekkel rendszeresen szembesülnek az újságírók és a szerkesztőségek munkájuk során. Az alkalmazás a Holland Királyság magyarországi nagykövetségének támogatásával készült.

2019. december 12. 13:57

Mobilbank-projekt nyert a WirtschaftsWoche versenyén

A svájci Cler Banknál kialakított okostelefonbank-koncepció érdemelte ki a WirtschaftsWoche német gazdasági hetilap Best of Consulting díját „Stratégia” kategóriában. Ezzel a digitalizációs projekttel a Horváth & Partners - amely Magyarországon IFUA Horváth & Partners néven működik - immár kilencedik alkalommal került be a legjobb német tanácsadó cégek közé.

2019. december 10. 11:35

Új, kárrendezést egyszerűsítő digitális megoldásokat vezet be az Allianz

Az Allianz ConnX applikációján keresztül elérhető egy távoli videós kárfelvételi szolgáltatás így az ügyfelek mobiltelefonjukon vagy táblagépükön keresztül, néhány egyszerű lépésben, élő kapcsolat mellett oszthatják meg a káreseményről készült felvételeket lakás- és gépjármű kár esetén. Az új Allianz Online kárstátuszkövető alkalmazás pedig a bejelentett károk nyomon követését teszi még könnyebbé és átláthatóbbá.

2019. december 10. 09:07

Nagygombos okostelefon az idősebb korosztálynak

Új, az idősebb korosztálynak ajánlott telefont mutatott be az EVOLVEO. Az Easyphone AD könnyen kezelhető, nagygombos, érintőképernyős telefon, amely ötvözi a hagyományos és okostelefonok legjobb tulajdonságait.

2019. december 9. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás