Átfogó frissítés, 5 veszélyes hiba a Firefoxban

Kiss Ádám Zoltán, 2006. június 7. 00:32
A Mozilla kiadta a Firefox frissítését, mely összesen 12 hibát, köztük 5 kritikus veszélyességi szintűt foltoz be, frissült a böngészővel egy időben Thunderbird levelezőprogram is.
Az új verzióra frissített Firefox az 1.5.0.4-es verziószámot kapta, akárcsak a vele frissülő Thunderbird. A hibák közt megtalálhatók plug-inek kezelésére, HTTP kezelésére, képkezelésre vonatkozó pontatlanságok. A veszélyes hibák között megtalálhatók az ilyen programok visszatérő problémái, mint például a puffer-túlcsordulás, illetve a memóriakezelés hiányosságai. A böngésző terjedésével egyre nagyobb figyelem fordul a Mozilla fejlesztésére, így a hibák tényleges kihasználásának veszélye is nő. Nem véletlen tehát, hogy a vállalat közleményében feltétlenül javasolja a frissítés elvégzését. A Thunderbird levelezőprogramban is több hibát kijavítottak, egészen pontosan n3m kevesebb, mint 31 változtatást hajtottak végre a szoftveren. Ezek közül 22 biztonsági kérdéseket érint, ám mindössze 1 a kritikus minősítésű közülük. A legfontosabb változás talán mégsem ez, hanem a Thunderbird 1.5.0.4-es Intel processzorokkal szerelt Mac gépekre kifejlesztett natív támogatása, mellyel a Firefoxot már az egyel korábbi verzióban felvértezték.
Kulcsszavak: Mozilla Firefox

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Visszatérés az irodába – újabb kihívások a GDPR területén!

Elkezdőik a nyitás a kijárási korlátozásokat követően és ezzel együtt a munkavállalók irodai jelenléte is megnő. – kezdte Sándor Zsolt András a Gill & Murry adatvédelmi szakértője – A legtöbb szervezet valamilyen váltott időszakos irodai jelenlétet vezet be, hogy egyszerre csak a munkavállaló 30%-50%-a tartózkodjon az irodában. Több feladatot is jelent a irodai munkarendbe történő visszatérés. Az időbeosztás nyilvántartása és adminisztrációja, amennyiben eltér a normál ügymenettől érinti a személyes adatkezelést. Felül kell vizsgálni az adatkezelési folyamatot és kapcsolódó tájékoztatást. Amennyiben az adatok nem képzik a bérszámfejtés alapját akkor ezt az adatot csak a szükséges ideig szabad tárolni – jellemzően egy hónapig amíg az adott időszakban ellenőrizhető, hogy ki hány százalékát töltötte home office-ban és hány százalékát az irodában a munkaidejéből.

2020. május 31. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás